Haber

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar 830 muhtara bilgisayar hediye etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kent genelinde görev yapan 830 muhtara bilgisayar verdi.

Karalar’ın geçen yıl söz verdiği gibi; Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte kentte görev yapan 830 muhtara bilgisayarlarını teslim etti. Yemeğe katılamayan az sayıda muhtarın bilgisayarları en kısa sürede teslim edilecektir. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Fazilet, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, siyasetçiler, bürokratlar ve 800’e yakın muhtarın katıldığı yemeğe yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karalar, bilgisayar sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Muhtarlar.

Göreve geldiğinden bu yana maddi açıdan her geçen gün daha iyiye gideceklerini defalarca dile getirdiğini belirten Karalar, “Büyük deprem nedeniyle bu yıl Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gelirleri 1,8 milyar lira azaldı. Ama biz hesapçı insanlarız. Gelirimizi, giderlerimizi, yapacağımız işleri planlayalım.” “Bütçe hesaplarımız da büyük miktarda. Her şeye rağmen her geçen gün durumu daha iyi hale getiriyoruz. Bilgisayar sözümüzü de yerine getiriyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Motorin, bitüm ve diğer girdi fiyatlarının katlanarak arttığını ancak Adana Büyükşehir Belediyesi’nin halka hizmet verme konusunda herhangi bir maddi sıkıntısı olmadığını belirten Karalar, 2024 bütçesinde gelirinin 4 katından fazla borcu olan bir belediyeden; Geliri borcunun dört katı olan bir belediye haline geldiğini açıkladı. Bu başarıyı halka daha iyi hizmet verebilmek adına elde ettiklerini belirten Karalar, şöyle devam etti:

“Bu mali disiplin başarısı, muhtarlarımızın ve halkımızın taleplerini daha rahat yerine getirebilmek adına elde edilmiştir. Birlikte örülmüş bir başarıdır. Mevcut durumla karşılaştırıldığında inanılmaz bir başarı elde ettik. Şu ana kadar bir önceki döneme göre 3 kat daha fazla asfalt döktük.Bir yandan da mazot maliyetlerimiz azaldı.İş makinalarını alarak yıllık 480 milyon lira kiranın Büyükşehir kasasında kalmasını sağladık.Benzer tasarruflarla Atık ve elektrik üretiminde yıllık 1,2 milyar lira hizmet kasasında kaldı.Adana’nın gelirini de ciddi oranda artırdık.Vergi gelirlerinin artırılması için iş adamlarımızla birlikte çalıştık.Gerekli aksiyonlarla ilgili görüşmeleri sürdürüyorum.Bu alanda Adana’nın geliri önemli ölçüde arttı. Şu ana kadar yılda 1 milyar lira arttı.Borcu gelirinin 4 katı olan bir belediyeden, borcunun 4 katı gelirine böyle gittik.Tüm aldığımız iş makineleri, tüm yaptığımız alt geçitler, tüm alt geçitler “Açtığımız ve açacağımız bulvarları, mahallelerimize, köylerimize verdiğimiz tüm hizmetleri bir kuruş borç almadan tamamladık.”

Pandemi ve depreme rağmen belediyenin mali durumunu iyileştirerek çok büyük işler yaptıklarını ve bunu artırmaya devam ettiklerini belirten Karalar, “Adana’nın ekonomisi düzeldi, önünü açtı. Artık Adana’nın borç almasına gerek yok” dedi. Her yerde, Cumhurbaşkanımızın metro projemizi onaylamasını bekliyoruz, ancak bu proje onaylanırsa borçlanabiliyoruz.” “Başvuracağız. Çünkü yaklaşık 300 milyon dolar değerinde bir iş. Metro olmadan metropollerde ulaşımın çözülmesi mümkün değil. Tramvay projemiz hayata geçtiğinde trafik sorununda azalma olacak” dedi.

Adana’da yapılan diğer bulvarlar, yollar, fidanlıklar, su ve hizmetler hakkında bilgi veren Karalar, “Çok şükür, Adana artık çok güçlü ve kabiliyetli.”

Adana için çok önemli çalışmalar ve hizmetler yaptıklarını ancak yaptıkları en büyük işin Adana’nın halka hizmet etmesinin önünü açmak olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tempolarını yoğunlaştırarak Adana için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Gazze’deki katliamın durdurulması çağrısında bulunan Karalar, “Bu ayıptır, günahtır. Bütün ülkeler barışın bir an önce gelmesi için çaba harcamalıdır. Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’un ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Liderimizin ne kadar keskin bir öngörü ve deha olduğunu bugün yaşananlarla daha iyi anlıyoruz” dedi.

Cumhuriyetin 100. Yıldönümünü Muhtarlar Günü ile birlikte kutlayan Karalar, 22 Ekim’de başlayacak 100. Yıl etkinlikleri ve kutlamalarının detayları hakkında bilgi verdi.

Karalar, konuşmasının ardından bilgisayarlarını muhtarlara teslim etti. Muhtarlar Siyahilere teşekkür etti. – ADANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu