Haber

Adıyaman’da dinlenen depremzede Kılıçdaroğlu, “Mazot gelmiyor.

Adıyaman’da CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun haber verdiği depremzede; Mazot gelmiyor. Petrol gelmiyor. Şeker gelmiyor. Herkes bisküvi çikolata gönderiyor. Battaniye gelmiyor. Adıyaman’ın sesi duyulmadı. Adıyaman iki gündür yok. Kimse Adıyaman neresi diye tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen Adıyaman merkez ve Gölbaşı ilçesini ziyaret etti. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

CHP yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte yetkililerden bilgi alan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Asıl sorun Türkiye’nin bir deprem kuşağı içinde olduğunun bilinmesi. Dolayısıyla bunun önlenmesi ve sağlıklı ve dengeli bir planlamanın hayata geçirilmesi… Fay hattında kentleşme olmayacak, fay hattında iskân olmayacak.” Emekleriniz için teşekkür ederiz, size minnet borcumuz var. Siz de elinizden geleni yapıyorsunuz. Bu sizin işiniz. Bu nedenle emeğinize saygı duymalıyız. Her departmanın saygı duyması gerekiyor. Görevinizi layıkıyla yerine getiriyorsunuz. devletin valisi.Emniyetimiz,AFAD yetkililerimiz,belediyelerimiz elinden geleni yapıyor.Aslında Ankara,İstanbul,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarımız;Hatay Adana Büyükşehir Belediyemiz de fiilen çalışıyorlar.”

Adıyamanlı bir depremzede Kılıçdaroğlu’nun çocuklarını işaret ederek, “Biz de ailem ve çocuklarımla gitmek istiyoruz. Hemen yardımcı olur musunuz? İstanbul’a gideceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu nereye gideceksiniz diye sorunca depremzede, “Gidecek yerimiz var” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, depremzedelerin İstanbul’a nakledileceğini söyledi.

“ŞU ANDA NETHERS’IN PSİKOLOJİSİ TAMAMEN BİTTİ”

Bir depremzede daha Kılıçdaroğlu’na, “Bugün çıkmak istiyoruz buradan bugün çıkamaz mıyız. Zaten iki gün donduk. Bugün bekliyoruz.” Kılıçdaroğlu, “Burada bir milletvekilimiz var. Araç bulmamız gerekiyor. Araç olacak, kaldıralım” diye yanıt verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’ya gelmek isteyen olursa yurdumuzda ağırlayabiliriz” dedi. Aynı vatandaş Kılıçdaroğlu’na, “Yeğenlerimi almaya geldim, onları kendi evime götürmek istiyorum. Şu anda yeğenlerimin psikolojisi tamamen bitti. Malatya’daki bütün akrabalarımın evleri yıkıldı. Doğru” Şimdi onları buradan çıkarmak istiyorum. Birçok akrabamdan haber alınamıyor. Şu anda buradan çıkmak istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra arama kurtarma çalışmalarına destek veren Karaburun Belediyesi çalışanları ile bir araya geldi.

“KARACİĞER AĞRISI TANRI’YI GÖSTERİR. GÖSTERMEYİN DEDİK, GÖSTERDİ”

Depremde bir yakınını kaybeden depremzede Kılıçdaroğlu’na; “Yaşım 75. Anne baba kaldı mı? Ciğer ağrısı gösteriyor maşallah. Gösterme dedik, gösterdi” dedi. Adıyamanlı bir kadın, “Evim yıkıldı. Belim büküldü. Bebeğim gitti” dedi.

Bir diğer Adıyamanlı vatandaş ise, “Ağrımızı bir nebze olsun hafiflettiniz. Sağolun ayağınıza sağlık. Sağolun. Aile de burada. Cenazeleri defnettik. Ailede 25 cenaze var. Enkaz altında… Çalışmalar devam ediyor, oraya da gittiler, herkes yorgun, “Bizim de oraya gitmemiz gerekiyor” dedi.

Şanlıurfa’dan Adıyaman’a yardıma gelen bir vatandaş, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki durumla ilgili Kılıçdaroğlu’na, “Cumhuriyet Mahallesi. Mahallede elektrik, su, AFAD veya görevli kimse yok. Bu konuda yardım edin. kendi cenazelerini götürüyorlar 15 bin kişilik bir mahalle Şanlıurfa’dan geldim yardıma geldim ama üç gündür oradaki insanlara yardım etmeye çalışıyoruz ama gönderirseniz çok seviniriz herhangi bir yardım.”

“İKİ GÜNDÜR ADIYAMAN DIŞARIDA. ADIYAMAN’A KİMSE BAKMIYORDU. ADIYAMAN NEREDE?”

Adıyamanlı bir vatandaş, “Mazot gelmiyor. Yağ gelmiyor. Şeker gelmiyor. Herkes bisküvi çikolata gönderiyor. Bisküvi çikolatayı ne yapacağız? Battaniye gelmiyor. Adıyaman bir şey duymadı.” Adıyaman iki gündür yok, Adıyaman’a kimse bakmıyordu, kimse söylemiyordu, Adıyaman nerede?

Kılıçdaroğlu, “Siz söylüyorsunuz. Bunların hepsini televizyonlar yayınlayacak. Sesinizi duyuracağız” yanıtını verdi.

Diğer bir erkek vatandaş ise şunları söyledi:

“Şeker yok, yağ yok, elektrik yok, mazot yok. Adıyaman diye bir şey haritadan silinmiş. Bu saatten sonra arabaya biniliyor. Arabaya oturunca mazot yok. Sabaha kadar titriyor insan. Dün bir binbaşı geldi ‘Derdiniz ne’ dedi. Diye sordu.Üste bildir.

haber-ulas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu