Haber

Afyon Kocatepe Üniversitesi KPSS 50 Puan ile Alım! Başvuru için yarın son gün…

Afyon Kocatepe Üniversitesi, 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren “Sözleşmeli İşçi Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”a göre işçi alımı yapacağını açıkladı. ) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun uygulanacağını ilan eden kurum Minimum 50 KPSS puanı şartı aradığını söyledi. İşte takımla ilgili detaylar ve detaylar

BAŞVURU TARİHİ VE YÖNTEMİ

afyon kocatepe üniversitesi işe alım 8 Şubat 2023 ve 22 Şubat 2023’ten itibarenbugüne kadar devam edecek.

adaylar Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi / Gazlıgöl Yolu Üzeri AFYONKARAHİSARAfyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Çalışan Birimi’ne adresten şahsen başvurabilirsiniz.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1) İş Talep Formu (https://aku.edu.tr/ adresinden sözleşmeli personel ilanı girilerek alınacaktır)

2) Tahsil Belgesi/Diploma (Barkodlu E-Devlet Çıktısı)

3) a- Lisans mezunları için 2022 KPSS (P3) puan belirleme sınavı sonuç belgesi. (Barkodlu E-Devlet Çıktısı) b- Önlisans mezunları için 2022 KPSS (P93) puan sınavı sonuç belgesi. (Barkodlu E-Devlet Çıktısı) c- Ortaöğretim (Lise ve Dengi Okul) mezunları için 2022 KPSS (P94) puan seti sınav sonuç belgesi. (Barkodlu E-Devlet Çıktısı)

4) İsimli Sicil Belgesi (Barkodlu E-Devlet Çıktısı)

5) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

6) Adaylar için ehliyet fotokopisi

7) Güvenlik Görevlisi ekibine başvuracakların güvenlik görevlisi kimlik kartı veya son başvuru tarihi geçmemiş belgesinin fotokopisi

8) Aşağıda aranacak şartlarda belirtilen diğer lisans, sertifika, belge vb.

TEMEL KURALLAR NELERDİR?

1- Başvurularda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen aşağıdaki genel şartlar aranır:

a) Türk Vatandaşı olmak,
b) Bu Kanunun 40 ıncı maddesinde belirtilen yaş şartlarını taşımak,
c) Bu Kanunun 41 inci maddesinde belirtilen öğrenim şartlarını sağlamak,
ç) Kamu haklarından yoksun olmamak,
d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; Devletin güvenliğine karşı kabahatler, anayasal düzene ve işleyişine karşı suçlar, zimmet, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, iflasa mahkûm olmamak için dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, ifaya fesat karıştırma , hata veya kaçakçılıktan kaynaklanan varlıkların aklanması.
e) Çeşitli kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevinden çıkarılmamış olmak.
f) Erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya tecilli olmak.
g) 53 üncü maddeye ilişkin kararların gizli kalması kaydıyla, görevlerinin devamlılığına engel olacak beden veya ruh hastalığına sahip olmamak.

2-Yukarıda belirtilen genel şartlar ve tabloda belirtilen özel kurallara ek olarak adaylarda ayrıca aşağıdaki özel şartlar da aranır:

a) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık veya yaşlılık aylığı almamak.
b) Daha önce resmi kurum ve kuruluşlarda sözleşmeli olarak istihdam edilmiş olanlar; Hizmet sözleşmesinin asıllarına aykırı hareket ettiği için sözleşmesini kurumlarına feshetmemek.
c) Daha önce resmi kurum ve kuruluşlarda sözleşmeli olarak istihdam edilenler için, sözleşmesi önceki sözleşme süresi içinde tek taraflı olarak feshedilmiş ise (ilgili mevzuat hükümlerinde belirtilen istisnalar dışında); fesih tarihinden itibaren bir (1) yıllık süre geçmiştir.

3- Adaylar 2022 yılı KPSS puanlarına göre sıralanacaktır. 2022 KPSS (B) küme sınavlarında önlisans mezunları için KPSSP3, KPSSP93 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP94 esas alınacaktır. Adayların başvurdukları statünün KPSS puan türüne uygun olması gerekmektedir.

RESMİ DUYURU METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu