Haber

Ali Yerlikaya: Sosyal medya hesapları üzerinden hesap yapanların hesaplarını bozacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kendi hesabından açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, nefret ve hakaret içeren paylaşımlarda bulunan sosyal medya kullanıcılarının mercek altına alındığını vurguladı.

“Devlet adamlarımıza hakaret edenlere tolerans göstermeyeceğiz”

Bu kapsamda yürütülen soruşturma hakkında bilgi veren Yerlikaya, şunları söyledi:

Sosyal medyada halkımızı bölen, dini, milli ve manevi değerlerimize, devlet adamlarımıza hakaret edenlere tolerans göstermedik ve etmeyeceğiz. Sosyal medya hesapları üzerinden hesap yapanların hesaplarını bozacağız.

“79 şüpheli hakkında işlem yapıldı”

Geçtiğimiz ay içerisinde, sosyal medya aracılığıyla halkın dini, milli ve manevi değerlerine, devlet görevlilerimize hakaret eden, halkımızı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden 79 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatılmıştı. Son 4 gün içinde 8 hesap hakkında “Dini Değerleri Alenen Aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldı.

“Yüzde 41 spekülatif”

Dahası; Sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinde son bir ayda 60 milyon 338 bin 566 hesaptan 1 milyon 432 milyon 556 bin 601 paylaşım yapıldığı belirlendi.

Hesap paylaşımlarının yüzde 27,86’sının bilgisayarlarla yönetilen YİD hesapları olduğu belirlendi. Paylaşımların yüzde 41’inin (587.348.206 tweet) olumsuz ve spekülatif olduğu belirlendi.

Halkımızın bu tür paylaşımlara ve hesaplara itibar etmemesini önemle rica ederiz.

Özellikle son dönemde dinimize ve ahlaki değerlerimize hakaret edenlere karşı hızla harekete geçiyor ve onları adalet önüne çıkarıyoruz.

kuyucakajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu