Haber

Artık Samsunspor yok! Süper Lig yolunda çılgın bir dizi yakaladılar

Samsunspor ile Pendikspor, 1. Lig’in 30. haftasında Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi grubu eforu 4-2 kazandı.

KIRMIZI KART SAMSUN FIRTINASINI DURDURAMAZ

5. dakikada Alim Öztürk’ün kırmızı kartıyla 10 oyuncusu kalan Samsunspor’a galibiyeti getiren golleri 2. ve 31. dakikalarda, Zeki Kapak 83. dakikada ve Yusuf Abdioğlu 90. dakikada kaydetti. Pendikspor’un gollerini 45. dakikada Regattin, 55. dakikada Kappel penaltıdan kaydetti.

SERİ 20 MAÇA ÇIKTI

Yenilmezlik serisini 20 maça çıkaran lider Samsunspor, bu sonuçla galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Söz konusu maçlarda 15 galibiyet ve 5 beraberlik alarak 50 puan toplayan kırmızı beyazlılar, son yenilgisini 15 Ekim 2022’de Altınordu deplasmanında 2-1’lik skorla yaşadı.

LİGİN EN ÇOK SOYUNCU TAKIMI

Bu kulvarda sadece 2 mağlubiyeti bulunan Karadeniz grubu, rakip filelere attığı 57 golle ligin gol kralı konumunda. Yılport Samsunspor 22 golle savunma performansı en iyi olan ikinci takım. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Samsunspor, karşılaşmada ikinci olan Eyüpspor’un 10 puan önünde lider konumda bulunuyor.

SADECE 1 KAYIPLARI VAR

Kırmızı-beyazlı ekip, teknik direktör Bayram Bektaş’ın ayrılmasının ardından ligin 7. haftasında göreve başlayan Hüseyin Eroğlu yönetiminde 23 maça çıktı. Bu maçlarda 16 galibiyet ve 6 beraberlik alarak 54 puan toplayan Samsunspor sadece bir kez mağlup oldu. Eroğlu maç başına ortalama 2.35 sayı buldu.

3 FUTBOLCUDA 31 GOL KATKISI

Ligin 6. haftasında 9 puanla 7. sırada yer alan Karadeniz ekibi, Eroğlu’nun göreve gelmesinin ardından aldığı başarılı sonuçlarla 30. hafta sonunda puanını 63’e yükseltti. Kırmızı-beyazlı takımın forvetlerinden Douglas Tangue 14, Gaetan Laura 11 ve Ahmet Sağat 6 gol atarken, toplamda 31 golle gruba katkı sağladı.

ADIM ADIM SÜPER LİG’E

28 maçta 18 galibiyet ve 9 beraberlikle 63 puanla başkan olan Samsun ekibi, 11 yıllık Muhteşem Lig hasretini bitirmek için kalan haftalarda da çalışmalarına devam edecek.

haberfethiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu