Ekonomi

AT&T, Google ve Vodafone, AST SpaceMobile’a 155 milyon dolar yatırım yaptı

MIDLAND, TX – Uzay tabanlı hücresel geniş bant ağ geliştirme konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan AST SpaceMobile, bugün mobil devler AT&T, Google ve Vodafone’dan toplam 155 milyon dolarlık stratejik yatırım aldığını duyurdu. Yatırım, başarılı bir teknolojik gösterimin ardından AST’nin uydudan hücreye filosunun genişlemesini hızlandırmayı amaçlıyor.

Finansman paketi, hisse başına 5,75 $ fiyatla hisse senedi benzeri dönüştürülebilir tahvil şeklinde 110 milyon $ içeriyor. Ayrıca şirket, AT&T’den 20 milyon dolar ve Vodafone’dan 25 milyon dolar olmak üzere toplam 45 milyon dolar gelir taahhüdü aldı. AST SpaceMobile ayrıca büyüme girişimlerini daha da desteklemek için 51,5 milyon dolarlık bir kredi imkanına da sahip.

Bu finansal atılım, AST’nin BlueWalker 3 uydusunun başarılı bir şekilde test edilmesinin ardından geldi ve standart akıllı telefonlarla doğrudan 5G bağlantısı sağladı. Bu atılım, özellikle dünya çapında yetersiz hizmet alan bölgelerde yaygın bağlantı iyileştirmeleri potansiyelini ortaya koyuyor.

Finansal yatırımın yanı sıra hem AT&T hem de Vodafone, AST’den ağ ekipmanı satın almaya başladı. Google’ın yan kuruluşu SpaceMobile ağını Android cihazlarla entegre etmeye kadar uzanıyor ve uydu teknolojisi aracılığıyla taşınabilir ara bağlantıyı geliştirmek için ortak bir çabanın sinyalini veriyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

kuluncak-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu