Ekonomi

Bank of America, Reels’tan elde edilen gelirin artması ve yapay zeka yeteneklerindeki ilerlemeler nedeniyle Meta Platformları için fiyat hedefini yükseltti

Meta Platformlar (NASDAQ: METABank of America analistleri perşembe günü ) için fiyat hedefini 425 dolardan 405 dolara yükseltti ve hisse senedini satın alma önerileri de doğrulandı.

2023’teki güçlü performansın ardından Bank of America, olumlu görünümünün nedenleri olarak Reels’tan elde edilen gelirin artması ve Meta Platformlarda yapay zeka yeteneklerinin geliştirilmesini gösterdi.

“Reklamcılık için destekleyici ekonomik ortam, Reels’in 2024’te kazançlara olumlu katkıda bulunacağı beklentisi, mesajlaşma hizmeti gelirinde devam eden önemli büyüme, performansı artıran güçlü yapay zeka teknolojisi ve gerekirse giderleri daha da azaltma potansiyeli göz önüne alındığında analistler bu konuda iyimser görünüyor stok.” “Bir fikri olmaya devam ediyor” dedi.

Bank of America, META’nın dördüncü çeyrek geliri ve hisse başına kazanç beklentilerini yaklaşık %24’lük gelir artışıyla aşacağını varsayıyor. İleriye bakıldığında analistler, hisse senedinin 2024 yılında gelir artışında bir yavaşlama yaşayabileceğine ve 2023’ün üçüncü çeyreğinin en yüksek gelir artış oranını göstermesinin beklendiğine inanıyor.

Analistler, “2024 yılında gelir artışındaki yavaşlamanın hisse senedi üzerinde baskı oluşturabileceğine dair endişeler var” dedi. “İyimser yatırımcılar, gelirin 2024’te tahminleri aşacağını ve yavaşlamanın halihazırda hisse senedinin fiyat-kazanç oranına dahil olduğunu iddia edebilir; kötümser yatırımcılar ise, gelir artışının yıldan yıla daha olumlu bir şekilde hızlandığı algılanan hisse senetlerini tercih edebilir. Pinterest (PINS) ve Snap Inc. (SNAP) gibi yıl karşılaştırmaları. “

“Analistler, Instagram kullanıcı artışının sektöre öncülük etmesiyle Meta’nın güçlü bir konumda olduğuna inanıyor ve reklamverenlerle yapılan kontrollere dayanarak, Reels, Mesajlaşma ve Yapay Zeka için reklam geliri döngüsünün hala erken aşamada olduğuna inanıyorlar.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu