Haber

Beşiktaş’ın Aboubakar transferi Weghorst’un performansını geride bıraktı

Beşiktaş’ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Vincent Aboubakar, sezonun ilk yarısında siyah beyazlı takımın forveti olarak görev yapan Wout Weghorst’un son 8 maçtaki performansıyla attığı 8 gole ulaştı. o oynadı.

Sezona İngiltere’nin Burnley takımından kiralık olarak dahil ettiği Weghorst ile başlayan Beşiktaş, Hollandalı futbolcunun orta transfer döneminde Manchester United’a gitmesinin ardından Suudi Arabistan Ligi gruplarından Al Nassr’dan Aboubakar’ı transfer etti.

Ocak ayında Beşiktaş’ta üçüncü dönemine başlayan Aboubakar, üst üste attığı gollerle Weghorst’un yokluğunu hızla unutturdu.

Ligin 20. haftasında Beşiktaş forması giymeye Yukatel Kayserispor maçında başlayan Kamerunlu golcü, çıktığı ilk 4 maçta takımına katkı sağlayamadı.

Fraport TAV Antalyaspor ile oynanan erteleme maçında durumu nedeniyle görevini yapamayan Aboubakar, çıktığı müsabakalarda siyah beyazlı takımın gol yükünü omuzlayan isimlerden biri oldu.

8 maçta 8 gol

Cenk Tosun ile ilk periyodundaki gibi etkili bir ikiliye dönüşen siyah-beyazlı oyuncu, son 8 maçta 8 gol kaydetti.

Aboubakar, Weghorst’un 16 golünü 12 maçta yakaladı.

MKE Ankaragücü, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Fenerbahçe ve Bitexen Giresunspor maçlarında 6 gol atan 31 yaşındaki oyuncu (2), 0-0 sona eren Trabzonspor maçında gol atamadı ancak sonrasında, BiriKredi Ümraniyespor ve Galatasaray maçlarında yine attığı golle taraftarını sevindirmeyi başardı.

120 dakikada gol attı

Beşiktaş’ta Weghorst’tan daha az maç oynamasına rağmen aynı sayıda gol atan Aboubakar, tüm gollerini 960 dakikaya sığdırdı.

Siyah beyazlı oyuncu 120 dakikada bir rakibinin filelerini havalandırırken, Beşiktaş kariyerinde 1426 dakika forma giyen Weghorst bu averajda Aboubakar’ın gerisinde kaldı.

Manchester United forması giyen Weghorst, Beşiktaş’ta 178.25 dakikada gol sevinci yaşadı.

Derbiler boş geçmedi

Ligde oynanan son Galatasaray maçında takımının 3. golünü atan Aboubakar, siyah-beyazlılarda 3. döneminde çıktığı 2 derbi maçında rakibinin filelerini havalandırdı.

Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 4-2 mağlup ettiği maçta siyah beyazlıların son golünü atan Aboubakar, ligdeki 8. golünü Galatasaray’ın uzatma dakikalarında kaydetti.

Wout Weghorst ise Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynanan maçlarda siyah beyazlı takıma gol katkısında bulunamadı. Hollandalı forvet, Manchester United formasıyla çıktığı 25 resmi maçta 2 gol kaydetti.

Premier Lig’de 12 maçta gol sevinci yaşayamayan Weghorst, UEFA Avrupa Ligi’nde 6, İngiltere Lig Kupası’nda ise 3 maçta görev yaptı ve birer gol kaydetti. Hollandalı forvet, İngiltere FA Cup’ta çıktığı 4 maçın tamamında gol atamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu