Haber

CHP’de İzmir krizi: Partililer açıklanan adayları protesto etti

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala CHP’nin İzmir’deki büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu.

Buna göre Özgür Özel yönetimindeki CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına mevcut belediye başkanı Tunç Soyer’in yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı aday gösterme kararı aldı.

İsimlerin netleşmesinin ardından Tunç Soyer taraftarları kararı protesto etti.

İzmir’de Cemil Tugay aday oldu: Tunç Soyer taraftarları isyan etti

Soyer’e destek açıklaması İzmirliler, Genel Merkez kararının ardından Konak’taki İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik binası önünde başlattıkları nöbeti sürdürdü.

Sık sık görevde “Direnerek kazanacağız”, “Hak, hukuk, adalet”, “İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak”, “Dik dur eğilme, İzmir seninle”sloganlar atıldı.

Nöbette konuşan Muhtarlar Derneği Lideri Sedat Şahin, CHP Genel Merkezi’ne seslenerek şunları söyledi: “Bugün İzmir’de ne kadar güçlü olduğumuzu, ne kadar çalışkan ve fedakar olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Tunç Belediye Başkanı’nın muhtarlara, STK’lara ne kadar değer verdiğini gördük, şahit olduk. Bu saatte burada olmamızın sebebi… Tek bir yere bağıracağız, Ankara’ya söylüyoruz; Tunç Belediye Başkanımızın hakkının verilmesini talep ediyoruz.”söz konusu.

Çiğli’de bir protesto daha: İthal aday istemiyoruz

İzmir’de bir yanda Tunç Soyer’liler isyan halindeyken, diğer yanda Çiğli’de de benzer bir durum yaşandı.

CHP’nin Çiğli adayının Malatyalılar Derneği Başkanı Uygar Yıldırım olmasının ardından partililer CHP Çiğli İlçe binası önünde toplanarak protesto eylemi yaptı.

Partililer ilçe merkezi önünde toplandı ‘Ankara sabrımızı kaybetmeyin, ithal aday istemiyoruz’sloganlar attı.

“Biz burada yüzlerce insan sizi tanımıyoruz, muhtar ve esnaf da sizi tanımıyor.”

Grup adına açıklama yapan Baransel Güler, Çiğli’de CHP’nin yıllardır iktidarda olduğunu belirterek Parti Meclisi’nin adaylık kararına tepki gösterdi.

Güler, yanlışlığın düzeltilmesini istediklerini söyledi. “Seçiminizi değiştirin. Bu, CHP’ye gönül vermiş onlarca kişinin temennisi. Az önce adı geçen Uygar Yıldırım beni aradı, ben de kendisine buradaki yüzlerce kişinin tanımadığını söyledim. Muhtar ve esnaf seni tanımıyor. Bu parti gençlerin önünü açacak ama Çiğli’de “Kimsenin tanımadığı bir gencin değil. AK Parti, CHP’ye karşı önemli bir aday çıkardı, büyük kan kaybı var. Artık iç çatışmadan çıkıp iç barışa dönmenin zamanı geldi.”sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu