Haber

Davutoğlu: Erdoğan randevu talebime geri dönmedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, elçilik binasında Rusya’nın Ankara Büyükelçisi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi Alexei Erkhov ile Filistin konusunu görüştü.

ANKA’nın haberine göre Davutoğlu, yaklaşık 40 dakika süren toplantının ardından açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘RUSYA EN DOĞRU TAVRAMI GÖSTERDİ’

Davutoğlu, şunları söyledi: “Filistin’de olaylar her geçen gün daha trajik hale geliyor. Saldırılar hastanelerden okullara, camilere yayılıyor, uluslararası toplumda Filistin halkı ve Filistin halkının geleceği konusunda ciddi adımlar atılmıyor, İsrail’in saldırılarını meşrulaştıran uluslararası bir iklim var. Bütün bu koşullar altında Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde taraflara karşı en doğru, objektif ve eşit mesafeli tutumu sergiledi. Geçmişte Filistin ve İsrail konusunda Rusya ve Türkiye ile yakın bağları olan, P5 ülkeleri arasında Filistin meselesini en yakından bilen ve iki devletli çözüme en büyük desteği veren ülkedir. Bu bağlamda geçtiğimiz hafta sonu P5 ve bazı komşu ülkelerden talep ettiğimiz atamalar çerçevesinde Rusya Büyükelçisi ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik. Özellikle BM Güvenlik Konseyi’ne sundukları insani yardım yasa tasarısı nedeniyle kendilerine şükranlarımı sundum ve bu yasa tasarısının reddedilmesiyle ortaya çıkan sessizliği vurguladım. Ayrıca son dönemde Rus yetkililerin Türkiye’nin sıkıntılarına ve kamuoyunun hassasiyetine ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle hem Sayın Putin’e hem de Sayın Lavrov’a şükranlarımı sundum. “Bunu Sayın Putin’e iletilmek üzere bir mektupla kendilerine ilettim.”

‘ARACILIK YAPMACAK BİRİSİ VARSA O BENİM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme talebine henüz yanıt vermediğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: “Dünden beri arkadaşlarımız özel sekreterlerine ulaşarak bu talebini iletmeye çalışıyorlar. Ayrıca, kamuoyuna açık bir teklifim olduğundan ayrı bir davete gerek kalmadan düzenlenmesi gerekirdi. Bu bahise olumlu bir yanıt geleceğini umuyoruz. Bütün bu konularda arabuluculuk yapabilecek biri varsa o da benim.

Bu konuda yapabileceğim katkıyı kendisine sunmak isterim. Onlara bazı özel girişimler de sunmayı düşünüyorum. Tabii bu onların kendi takdiridir. Bu teklifimi hâlâ sizin aracılığınızla iletiyorum. “Netanyahu’nun elini sıkanların, Türkiye’de onlarla birlikte çalışmış olan başbakana el uzatmaması kamuoyu tarafından muhtemelen takdir edilecektir.”

‘AK PARTİ’NİN MİTİNALİNE DAVET EDİLMEDİK’

AK Parti’nin İstanbul’da düzenleyeceği “Büyük Filistin Mitingi”ne kendilerinin davet edilmediğini belirten Davutoğlu, “Hükümetin şu ana kadar attığı adımlar son derece zayıf, son derece ürkek adımlardır.” (HABER MERKEZİ)

bogazliyan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu