Haber

Euro 2032 Türkiye’de oynanacak mı? Euro 2032 Türkiye’de mi yapılacak?

Euro 2032 Türkiye’de oynanacak mı? İddiaların gündeme gelmesinin ardından sorusu merak edildi ve araştırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) arasında yapılan görüşmelerin ardından UEFA, EURO 2032’yi birlikte düzenlemek için UEFA’ya ortak başvuruda bulundu. Peki Euro 2032 Türkiye’de oynanacak mı? Euro 2032 Türkiye’de mi yapılacak?

EURO 2032 TÜRKİYE’DE OYNANACAK MI?

Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2032’yi birlikte düzenlemek için UEFA’ya ortak başvuruda bulundu. Yeni gelişme TFF’nin resmi internet sitesinden duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geçmişte düzenlenen EURO 2020, EURO 2012 ve EURO 2008 ve 2002 FIFA Dünya Kupası gibi turnuvaların başarıyla tamamlanması, düzenlenecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası için yapılan çalışmalar. yakın gelecekte Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada’nın ev sahipliğinde, bu büyüklükteki turnuvaların ortaklaşa düzenlenmesi durumunda daha fazla futbolseverle etkileşim sağlanacağı ve turnuvaların verimli ve sürdürülebilir bir şekilde tamamlanacağı gösterildi.

“TURNUVA 2 ÜLKE ARASINDA EŞİT OLARAK DAĞITILACAKTIR”

“FUTBOLUN GELECEK İÇİN ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ KURACAĞINA İNANIYORUM”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün hem Türk futbolu hem de Avrupa futbolu için önemli bir karar aldık. İtalya Futbol Federasyonu ile ortaklığımız dostluk değerlerini yansıtıyor. Bu ortak, bu hareketin asırlık benzer bir kültür ve köklü bir tarihin parçası olan iki Akdeniz ülkesi arasındaki mevcut iş birliğini güçlendireceğine ve geleceği için önemli bir köprü kuracağına inanıyorum. bizim futbolumuz.”

serdivan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu