Haber

Güzelyalı Yat Limanı’nın BURULAŞ’a devri kararı iptal edildi.

bursa4. İdare Mahkemesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2020 yılında geçici olarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Güzelyalı Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı’nın marina kısmının BURULAŞ tarafından işletilmesine ilişkin kararı iptal etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Güzelyalı Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı’nın marina kısmının BURULAŞ tarafından işletilmesine karar vermesinin ardından Mudanya Belediyesi, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle kararı mahkemeye taşıdı.

Mahkeme, ilgili mevzuata göre, “Büyükşehir Belediyesi hafriyat alanları, toplu taşıma hizmetleri, sosyal tesisler, büfe, otopark ve çay bahçelerini işletebilir, ancak marina işletmeciliğini meclis kararıyla BURULAŞ’a devredemez.” Devlet İhale Kanununa tabidir.”

Kararı değerlendiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Göreve geldiğimiz günden bu yana haklı olduğumuz her davada sürecin sonuna kadar gittik ve sonunda kazanımlarımızı elde ettik. Mudanyaların mal varlığı ilelebet, hemşerilerimin haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

omerlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu