Yaşam

İrlandalı Şarkıcı Sinead O’Connor için İslami Cenaze Düzenlendi

İngiltere’nin başkenti Londra’da 26 Temmuz’da hayatını kaybeden ve Müslüman olduğunu açıkladıktan sonra Şüheda Sadakat Davitt adını alan İrlandalı şarkıcı Sinead O’Connor için İslami cenaze töreni düzenlendi.

Londra’nın güneydoğusundaki evinde 56 yaşında hayatını kaybeden O’Connor, son yolculuğuna eski evinin bulunduğu İrlanda’nın memleketi Bray’de uğurlandı. Binlerce hayran, İrlandalı şarkıcı için son görevlerini yerine getirmek üzere kasaba sokaklarında toplandı.

Ünlü şarkıcının cenaze arabasının da içinde bulunduğu kortej O’Connor’ın eski evinin önünden geçerken kalabalık tezahürat yaptı, alkışladı ve şarkılar söyledi. O’Connor’ın bazı hayranları da cenaze arabasına pankartlar astı ve çiçekler attı.

İslami usullere göre düzenlenen özel törende müzisyenin cenaze namazını İmam Dr. Ömer Kadri kıldırdı.

O’Connor ile 2018 yılında tanıştığını belirten İmam Kadri, ailesine müzisyenin Müslüman kimliğini tanıyıp benimsedikleri için içten teşekkürlerini iletti.

Sinead O’Connor’ın cenazesine İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins ve İrlanda Başbakanı Leo Varadkar da katıldı.

Ünlü müzisyenin ailesi tarafından 26 Temmuz’da yapılan açıklamada, “Sevgili Sinead’ımızın vefatını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz.” kelime kullanıldı.

Açıklamada, 56 yaşındaki O’Connor’ın ailesi ve arkadaşlarının bu üzücü haberden derin üzüntü duyduğu belirtildi.

2018 yılında Müslüman olduğunu açıkladı.

90’lı yıllarda “Nothing Compares 2 U” şarkısıyla dünya çapında ün kazanan ve solo albümlerinin yanı sıra yardım konserleriyle de adını duyuran O’Connor, 10 albüm çıkardı.

2018’de Müslüman olduğunu açıklayan O’Connor, “Müslüman olmaktan gurur duyuyorum. Bu, zeki her ilahiyatçının doğal sonucudur. Bütün kutsal kitaplar bizi İslam’a götürür. İslam, diğer tüm kutsal kitapları gereksiz kılar.” ifadesini kullanmıştı.

İrlandalı şarkıcı, Müslüman olduktan sonra yeni bir isim alacağını ve bundan sonra “Şüheda Davitt” ismini kullanacağını belirtti.

???????Müzik kariyerini ve hayatını anlatan 2021 otobiyografisinde O’Connor, “Herkes pop yıldızı olmak ister ama ben protesto şarkıcısıyım. Sadece göğsümde taşıdığım şeyleri taşıyorum.” ortaya çıkarmak istiyorum. Şöhret arzum yok.” dedi.

23 yıl sonra Londra’ya taşınan O’Connor, iki hafta önce yaptığı sosyal medya paylaşımında önümüzdeki yıl çıkacak albümünün ardından Avustralya, Yeni Zelanda, ABD ve Avrupa’yı kapsayan turneye çıkacağını duyurmuştu.

O’Connor, ölümünden önceki son paylaşımlarından birinde, geçen yıl 17 yaşında intihar eden oğlunu kaybetmenin kendisini nasıl etkilediğini anlatmıştı.

“Yusuf İslam: “Ağabeyim Şüheda Vefa…”

Sinead O’Connor gibi daha sonra Müslüman olan ve Yusuf İslam adını alan Cat Stevens, O’Connor’ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Şüheda Sadakat olarak bilinen kardeşim Şüheda Sadakat’ın vefat haberine üzüldüm. Sinead O’Connor. O şefkatli bir insandı. Rahman. Tanrı ona sonsuz barış versin.” terimini kullandı.

habersariyahsi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu