Haber

İstanbul’da ‘kendiliğinden çökme’ riski taşıyan 318 binanın yıkımı sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarama sonuçlarına göre ‘kendiliğinden çökme’ riski taşıyan 318 binanın yıkım süreci devam ediyor. Bu binalardan biri olan Esenyurt’ta 5 katlı apartman bugün yıkıldı.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı İstanbul Şehircilik Atölyesi Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan “Hızlı Tarama” yöntemi ile bugüne kadar toplam 35 bin yapı tarandı. Yapılan analizlerin ardından 118 binanın süreçleri devam ederken 318 binanın “kendi kendini yok edebilir” durumda olduğu belirlendi. 318 binada yaşayan insan sayısının yaklaşık 10 bin olduğu öğrenildi. İBB Meclisi’nde alınan kararla riskli bulunan 318 binanın yıkılmasına karar verildi. O yapılardan biri olan Esenyurt Talatpaşa Mahallesi’ndeki 5 katlı bina bugün yıkıldı.

Yıkım sırasında açıklama yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, “Bu bina kendi kendine yıkılma riski olan 318 binamızdan biri. Baktığınızda içinde demir dahi olmadığını göreceksiniz. alt kolonları.Bu bina olası bir depremi beklemeden kendi kendine yıkılma riski altındadır.İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dönüşüm potansiyeli yüksektir. Dezavantajlı bölgelerde dönüşmesi mümkün olmayan yıkımlar var. 318 binamızda yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor.Bu tür binalarımız var, yıkacağız. Dolayısıyla bu yeni alanları yapılaşmaya açıp İstanbul’u daha büyük bir canavar şehir haline getirmek yerine riskli yapıları bulundukları yerde dönüştürerek bir süreç yürütmeye çalışıyoruz” dedi.

Yıkılmasına karar verilen evlerin sahiplerine 18 ay için 4 bin 500 lira, kiracılara 12 ay için 4 bin lira verileceği belirtildi.

haber-siran.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu