Haber

İYİ Parti’den ‘siyasi yasak’ adımı

ANKARA – UYGUN Parti Sözcüsü Kürşad Güçlüli, partisi genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 8 bin 506 TL olarak açıklanan alt fiyattan bahseden Güçlü, 3 ayda bir güncellenecek şekilde tekliflerinin 9 bin 600 TL olduğunu hatırlattı.

Asgari ücretin sadece geçmiş enflasyonu değil, hayat pahalılığının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde gelecek hayat pahalılığını da karşılayacak bir direnç düzeyine sahip olması gerektiğini dile getiren Severli, rakamın nasıl belirlendiğinin açıklanması gerektiğini de sözlerine ekledi. halka

‘HAKİKİ KÜFE MİLLETİMİZİN ERKEĞİNDEDİR’

UYGUN Parti Sözcüsü Güçlü, en düşük emekli maaşının taban ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kırıntı” benzetmesine de atıfta bulundu.

“Bizim için asıl kefe milletimizin sırtındadır” diyen Zorlu, “O kesenin içinde ne var diye sorarsanız, AK Parti’nin özellikle son dönemde uyguladığı yanlış ekonomi politikaları, kabul edilebilir seviyenin üzerindeki uygulamalarıdır. geçiş garantisiyle, israfla, 3-5 maaşlı taraftar sistemiyle, bütün “Milletimizin sırtındaki kalıp bu. Şimdi bu kalıp küflü. Adaletsizliği, beceriksizliği ve yüksek hayat pahalılığını ülkemizin dört bir yanına yaymaya devam ediyor. Milletimiz geçmişte çok yük taşıdı ama bugün görülen yük taşınabilir durumda değil” dedi.

İMAMOĞLU’NA CEZA VERİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasaklama cezalarına değinen Zorlu, hükümet tarafından yapılan bazı açıklamaların söz konusu cezanın onaylandığına işaret ettiğine dikkat çekti.

“Bu, jenerik değil, siyasi bir dava haline geldi. Böyle bir söz karşısında siyasi yasak getirmeye kalkışmak, hukuksuzluk ve vicdansızlıktır.” Zorlu, kararın Türkiye’nin özgürlüklerini, demokrasisini ve hukukun üstünlüğünü olumsuz etkileyeceğini söyledi. Zorlu şöyle devam etti:

“Dün bir AK Parti milletvekili gerekirse kanun değişikliği ile siyasi yasağın kaldırılabileceğini söyledi. Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla bu konuda bir çalışma yapıldı. 130, 131 ve 299. maddelerde olmak üzere bazı değişiklikler öngörüyoruz. Cumhurbaşkanına hakaret hatası.Böylece cezai yazılarımızdan hakaretten kaynaklanan siyasi yasağı kaldırmak için bir girişim başlatıyoruz.Değişiklik teklife hakaret ederek siyasi yasağı kaldırıyor.Şimdi gelin sözünüzü dürüstçe yerine getirin.Rahatsız etmeyin. bu ülkenin demokrasi barosu, siyasetin demokrasi serüveni.Gelin bu değişiklikleri TBMM’de birlikte yapalım.Biliyorsunuz geçmişte Sayın Erdoğan da bundan ceza aldı.Bu her şeyi kapsayan bir konu.yasa değişikliği. Ülkemizin bundan sonra bu ayıba ortak olmamasını istiyoruz.Dünyanın karşısına böyle bir tabloyla çıkmayalım.”

‘İYİ BİR PARTİ OLARAK SİYASİ TAKIMIMIZ’

“Büyük Kadınlar Buluşması”nı 25 Aralık Pazar günü saat 12.00’de Ankara Arena’da Başkan Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleştireceklerini hatırlatan Şiddet, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın Altı Masa için “ortak aday çağrısı” yaptığını hatırlatan Zorlu, “İYİ Parti olarak siyasi duruşumuz başından beri bellidir. Demokrasiyi, iş birliğini ve barışı elbette önemsiyoruz. Meclis katında milletimiz için birlik olmayı hedefliyoruz ama İYİ Parti olarak HDP konusunda “PKK ile ilişkisi bağlamında duruşumuz nettir. Adaylık konusu sadece İYİ Parti’yi ilgilendiren bir konu değil. Altılı masadan bahsedildi ve bu muhtemelen altılı masanın diğer ortaklarına sunulabilecek bir konu. Önümüzdeki günlerde incelemeye devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu