Haber

Kathimerini: Erdoğan’ın ekonomi politikası sürdürülemez hale gelecek

Siyaset bilimci Ian Bremmer, Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci versiyonu öncesi seçimlerin olası sonuçları ve seçim sonuçlarının olası etkileri hakkında bir makale yazdı.

Yunan Kathimerini gazetesinde yayınlanan “Türkiye’nin Sultanı Erdoğan hiçbir yere gitmiyor” başlıklı yazıda, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanma ihtimalinin yüksek olduğu belirtilirken, bu Türkiye için “karanlık bir gelecek” anlamına gelecektir. yapıldı.

‘YOLSUZLUK VE KÖTÜ YÖNETİM SKANDALLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ’

14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu öncesi birçok anketin Erdoğan’ın rakibi Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu önde gösterdiğini ancak Erdoğan’ın ilk turu önde bitirdiğini hatırlatan Bremmer, “Kağıt üzerinde bu Seçim Erdoğan’ın, 20 yıllık iktidarının en önemli sınavıydı” diye yazdı.

Ekonominin durumuna, yükselen enflasyona ve Türk lirasındaki değer kaybına ve ‘büyük ölçüde Erdoğan’ın tuhaf ekonomi politikalarının neden olduğu yaşam maliyeti krizine’ işaret eden Bremmer, hükümetin ‘6 Şubat şoklarına kaotik müdahalesinin krize yol açtığını’ söyledi. AK Parti’nin birçok yolsuzluk ve kötü niyetli yönetim skandalları. Yenisini eklediğini söyledi.

“SEÇİMLER ÜCRETSİZ OLDU AMA ADALETLİ OLMAMALIDIR”

Muhalefetin bu süreçte ortak adayla seçime gittiğini hatırlatan Bremmer, Erdoğan’ın seçimi ilk turda kazanamasa da “Türkiye’nin en sevilen lideri olmaya devam ettiğini” söyledi. Erdğan’ın hükümeti üzerindeki birçok bağımsız teftiş ve kontrol mekanizmasını ortadan kaldırarak cumhurbaşkanlığı yetkilerinin kapsamını genişlettiğini belirten Bremmer, “Evet, Türkiye’de seçim serbestti ama ille de adil değildi” dedi.

Seçimin ilk turunu üçüncü sırada tamamlayan CET İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın ikinci yarışa giden süreçte Erdoğan’a desteğini açıkladığını hatırlatan Bremmer, bu rakamların Erdoğan’a ikinci tip bir üstünlük sağlayacağını öngördü. avantaj.

‘PRAGMATİZM İLİŞKİLERİ YÖNETMEYE DEVAM EDECEK’

Erdoğan’ın yeniden seçilmesi halinde iç ve dış politikada neler olabileceğini değerlendiren siyaset bilimci, Erdoğan’ın Türk demokrasisinin içini boşaltan, ekonomiyi umutsuzluğa düşüren ve ülkeyi geleneksel çizgisinden uzaklaştıran politikalarında daha ısrarcı ve kararlı olacağı varsayımını paylaştı. Batılı müttefikler.

‘Erdoğan’ın konvansiyonel olmayan ekonomi politikasının yakında sürdürülemez hale geleceği, bu durumun Türkiye’yi topyekun bir ekonomik krize sürükleyeceği, tek adam rejiminin yerini yavaş yavaş hukukun üstünlüğünün alacağı ve dış politikada denge yaklaşımını sürdüreceği’ öngörüsüyle Bremmer, “Artan güvensizlik ve gerginliğin bir sonucu olarak” dedi. Ancak Türkiye’nin ekonomi ve güvenlik açısından Batı’ya bağımlı olması, ilişkilerin pragmatizmle yürütülmeye devam edeceği anlamına geliyor” dedi.

‘DAHA İSTİKRARLI, DAHA YETKİLİ, DAHA ÖNGÖRÜLEBİLİR’

Bu süreçte Ankara’nın “daha güvenilmez bir müttefik olarak görüleceğini ve yanlış hesap yapma riskinin artacağını” belirten Bremmer, “Rakipsiz güç, sorgulanamayan hatalar yapabilmek demektir. Üçüncü Erdoğan dönemi, daha istikrarsız, daha otoriter ve daha öngörülemez bir Türkiye.” 28 Mayıs’ta bir mucize olmazsa Türkiye’nin geleceği karanlık” dedi. (DIŞ HABER)

haberduzkoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu