Haber

Kemer’de turizm amaçlı konut kiralamanın düzenlenmesine ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı

Antalya’nın Kemer ilçesinde turizm amaçlı konut kiralanmasına ilişkin düzenlemeye ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (KETOB) ilçedeki bir otelde düzenlediği toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, yürürlüğe giren yasayla ilgili olarak kentin çeşitli ilçelerinde toplantılar yaptıklarını söyledi. 1 Ocak’ta.

İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Hakan Seven, katılımcılara turizm kiralama izni başvuru süreci ve yasa hakkında bilgi verdi.

Konutlarda 100 günden fazla süreli yapılan kiralamaların kapsam dışı olduğunu belirten Seven, “Kiralanan ev kiracı tarafından hangi amaçla kullanılacak olursa olsun, kiralama 100 gün veya daha az süreyle yapılmışsa, bu kapsam dışıdır. Bu belgenin alınması zorunludur. Amacı önemli değil. Yıl sonuna kadar bir belge verilecek. “Eninde sonunda bu belgeler iptal edilecek. Başvurular 1 Ocak’ta başladı. Başvuru tarihinden itibaren üç ay içinde başvurular sonuçlanacak.” dedi.

Seven, izin belgesi olmadan turizm amaçlı kiralama yapanlara idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Seven, aynı binadaki konut başvurusuna ilişkin ise, “Bir kişiye ait aynı binadaki konutlar için tek başvuru yapılabilir. Bir apartman dairesi için iki başvuru yapılacaksa her ikisinin de başvuru yapması mümkündür. Aynı başvuruya dahil edilecek. Ancak villa veya müstakil konut ise bunların tek tek başvurulması gerekiyor. Başvurular tek tek yapılabilir. Turizm İşletmeleri Belgelendirme ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından değerlendirilecektir. Daha sonra il müdürlüğümüz tarafından değerlendirilerek sertifikasyon işlemleri gerçekleştirilecek. Mevcut belgelerin uygun bulunmaması durumunda otomatik olarak reddedilecektir. Ayrıca bir binada 5’ten fazla başvuru varsa işyeri açmak için ruhsat gibi bir zorunluluk da var.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Köker ve Seven, vatandaşların yasa ve yönetmeliklerle ilgili sorularını yanıtladı.

cungus-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu