Ekonomi

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’nin Özgür Özel sözlerine tepki: CHP’yi düşünmesin

Geçen Mayıs ayında CHP ve Kılıçdaroğlu beklenen sonucu alamayınca partide değişiklik çağrıları yapıldı. Son haftalarda CHP’de genel başkan değişikliği başta olmak üzere birçok konuda iç tartışmalar yaşandı.

Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuşan Kılıçdaroğlu, seçim sonrası toplumun travmasını kabullendiğini belirtti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bunu karabasan ve umutsuzluğa çevirme geleneğimiz yok ve olamaz” diyerek çabalarını sürdüreceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun öne çıkan açıklamaları şöyle:

– Medyada yazılanlara dikkatlice bakıyoruz. Aralarında haklı eleştiriler var ama hiç kullanmadığımız cümleler de var. Bunlar trol hesapları içerir. Bazen bu trol hesaplara inananlar veya inanmayanlar olabiliyor. Bunları doğrulamak için gazetecilik titizliğiyle araştırma yapanlar da var. sorun bu değil! Önümüzde önemli bir sorun var ve bu sorunun adı ekonomi. Nitekim mutfakta yangın çıkıyor ve bunu vatandaşlar görüyor. Gazetelerde sadece CHP’nin konuşulmasını, onun iç işlerine karışmasını, CHP’nin bir anlamda dışarıdan tasarlanmaya çalışılmasını vatandaş hazmedemiyor. Biz de sindirmiyoruz.

“İç tartışmaları bir kenara bırakıyoruz”

– Parti içi sorunların parti içinde tartışılması ve değerlendirilmesi, medya aracılığıyla değerlendirilmemesi yönünde talimat verdim. Yeni seçilen milletvekili arkadaşlarımla görüşeceğim. Artık parti içi tartışmaları bir kenara bırakıp ülke meselelerine odaklanıyoruz. Gittiğiniz yerlerde, illerde, ilçelerde, özellikle oylarımızın düşük olduğu yerlerde ziyaretler yapın, halkla buluşun. Sorunları nasıl çözeceğimizi bize söylemeleri talimatını verdim. Partinin içine yönelik bu talimata karşı konuşmam yanlış olmaz. Partili arkadaşlarım artık bulundukları il ve ilçelerde her yerde halkın sofrasına oturacak, dertlerini halka taşıyacaklar.

Bahçeli’e yanıt veriyorsun

– (MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Sınıf arkadaşım CHP’de devam etmezse Özgür Ekrem’e karşıdır derim)” Sayın Bahçeli önce milli paramıza sahip çıksın. Bu kadar artış varken vatandaşa sahip çıkalım. Bir kuruş dilenmek için dilenciler gibi ortalıkta dolaşan Türkiye Cumhuriyeti’nin başını kaldıramıyorum’ diye bir açıklama yapsın. Lozan’ı düşünsün, Düyun-u Umumiye nedir, şimdi Düyun-u Umumiye nedir diye karşılaştırsın. CHP’yi merak etmeyin. CHP yolunda, Milliyetçi Kuvay-ı Milliyeci’dir.

taskenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu