Haber

Kılıçdaroğlu’ndan depremzedelerin fotoğraflarıyla Erdoğan’a yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin depremzedeleri “unuttuğu” yönündeki iddiasına, “CHP, milletle el ele vermiş, oy verene değil, ihtiyacı olana sahip bir siyasi partidir. Bu fotoğraflar TBMM Grup Başkanvekilimiz ve Kadın Kolları Başkanımız öncülüğünde tamamı kadın milletvekillerimizden oluşan heyetimizin 15-16 Ağustos 2023 tarihinde deprem bölgesine yaptığı ziyarettendir. .. Her sözü yalan ve iftira olan bir insanın utanmasını beklemiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Hatay’da düzenlenen temel atma töreninde, “Seçim döneminde depremzedelere bedava konut sözü verenler, hem verdikleri sözleri hem de Hatay’ın ve diğer illerimizin yolunu unuttular.”

‘SÖZÜN ÖTESİNDE ANAYASAL SORUMLULUK’

Kemal Kılıçdaroğlu bu sözlere sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Erdoğan, ‘Deprem mağdurlarına ‘bedava ev’ sözü verenler hem sözlerini hem de Hatay dahil diğer illerimizin yolunu unuttular.’ dedi. İktidar ile muhalefet arasındaki farkı bilmeyen, gerçeklerden kopmuş bu kişinin bu yazıyı ona göre okuması gerekir. Depremzedelere ‘bedava barınma’ vaadimiz bir söz olmanın ötesinde anayasal bir zorunluluktur. İktidara gelirsek bu sorumluluğu yerine getiririz. Ancak anayasayı bilmeyen bir kişi olduğu için bunu bilmemesi normaldir.

İkincisi, Cumhuriyet Halk Partisi milletle el ele vermiş bir siyasi partidir; Oy verenlere değil, ihtiyaç sahiplerine gidiyor. Bu fotoğraflar TBMM Küme Başkan Yardımcımız ve Kadın Kolları Genel Başkanımız öncülüğünde tamamı kadın milletvekillerimizden oluşan heyetimizin 15-16 Ağustos 2023 tarihinde deprem bölgesine yaptığı ziyarettendir. (HABER MERKEZİ)

suluova-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu