Haber

Özel: Sayın Tayyip bugün Mısır’a gitti, Sisi’ye koştu, Sevgililer Günü’nü orada kutladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır gezisine ilişkin, “Bugün 14 Şubat, bugün Sevgililer Günü. Herkesin, birbirini seven eşlerin, sevenlerin günü kutlu olsun. Herkes sevdiklerinin yanına koşuyor Sayın Tayyip. O da bugün Mısır’a gitti, ‘Mısır’da Sisi’ye koştu. Orada Sevgililer Günü’nü kutluyor. Yıllardır kendisine ‘Devletler arasında kavga olmaz, Sisi’yle görüşün’ diyoruz. Dinlemedi, şimdi kendi ilişkisinden dolayı barışıyor ama yıllardır bu kadar eziyet ettiği kişilerin suçunu taşıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Etimesgut Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı. Özel’e partisinin heyetinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Etimesgut Belediye Başkanı Adayı Erdal Beşikçioğlu da eşlik etti. İlk konuşan Mansur Yavaş, Etimesgutlulara 5 yıldır birlikte olduklarını ve bu dönemde Ankara sokaklarında hiçbir fotoğrafının bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:

‘BİZ BAŞKALARI GİBİ ‘BEN DİĞER DÜNYADA HESABINI ÖDEYECEĞİM’ DİYEMİYORUZ’

“Biz aranızda hep sade yaşadık. Belediyedeki çocuklarımı, akrabalarımı görmediniz. Belediyede kâr amaçlı dolaşanları görmediniz. Biz sadece Ankara halkının gerçek ihtiyaçları için sağduyuyla çalıştık. Kent Konseyi’nde her zaman 1800’ün üzerinde sivil toplum kuruluşuyla birlikte çalışıyoruz. Akıllıca çalıştık. Yaptım, dönem bitti. 4 binden fazla ihalemizi canlı yayınladık. Herkes gördü. Bu da yetmezse, Bütün harcamalarımızı kuruşuna kadar belediyemizin internet sayfasında görebilirsiniz.Biz sorumluyuz.Bugün hesap zamanıdır.Biz diğerleri gibi ‘Hesabımı ahirette vereceğim’ demeyiz.Çünkü O Bu dünyada hesap veremeyenin, öbür dünyada da hesabı sorulmaz.Paranızı kendi paramız gibi harcıyoruz.Kendi paramızı harcamayacağımız hiçbir yere paranızı harcamayız.Belediyeye verdiğiniz para Alın teriniz gerçek ihtiyaç sahiplerine gidiyor ve biz her yerde sorumluyuz. İnsanların haklarını sanki gözümüzün önündeymiş gibi harcıyoruz. Onu çalıştıran ‘çalıyor ama çalışıyor’ ideolojisini Ankara kaldırımlarına gömdük. Boşa harcayacak paramız yok. Değerli Etimesgutlular, 25-30 yıldır her seçimde 3 başbakan, 1 cumhurbaşkanı, belediye başkanı ve bakan İstasyon Caddesi’ne gelip ‘bunu çözeceğiz’ dediler. Bunu çözecek kadar şanslıydık. Önceliğimiz Sincan ve Etimesgut’un acılarının son bulmasıydı. İstasyon Caddesi’nin alternatifini 135 milyon liraya yaptık ama altyapısına 250, 300 milyon lira harcadık. Görünmez olsun diye yapılmadı. “Buralarda su baskınları oluyordu ve biz onları ortadan kaldırdık.”

‘Karneyi 10 üzerinden 10’unu aldı’

Ardından Etimesgut halkına seslenen Özgür Özel, Etimesgut’ta çok önemli bir adım attıklarını belirterek, “Etimesgut çok farklı bir ilçe. Etimesgut gelişen, çoğalan, kabına sığmayan ama değeri olan bir ilçe. Bazı kişilerce bilinmiyor. Dikkatimi çekti, beni Çet Kavşağı’na götürdüler.” ‘CHP belediyeciliği açısından Türkiye’deki en önemli nokta burası’ dediler. Üç bölge kesişiyor. Sincan orada, bir tarafta Yenimahalle, bir tarafta Etimesgut. Aynı kavşakta Yenimahalle’ye gittiğinizde evler 10 milyon liraya mal oluyor. Etimesgut tarafına gittiğinizde 6 milyon liraya mal oluyorlar. Sincan tarafına gittiğinizde. Evler 3 milyon liraya mal oldu. Çünkü bir yanda CHP’li belediye yönetiyor, diğer yanda AK Parti’nin yıllardır kötü belediye yönetimiyle perişan olmuş bir Etimesgut, diğer yanda ikisinin arasında kalmış bir Etimesgut var. ‘ CHP’nin yönettiği şehirlere yatırımlar geliyor, hizmetler geliyor, şehir güzelleşiyor. Sosyal demokrat belediye o şehrin gücüne güç katar, değerine değer katar. Bunun için Etimesgut’a geliyoruz. Türkiye’ye mesaj vermeye geldik. Etimesgut Ankaralı kimliğini kaybetmeden Ankaralıdır. Milletin sevdiği, kimliğini koruyan, geçmişte devlette birçok görev yapmış, uzun yıllar Devlet Tiyatrolarında harika bir yöneticilik yapmış, kendini geliştiren, güçlendiren birine teklifte bulunduk. dokunduğu yerler. Hem bir devlet adamı hem de bir halk kahramanı için Etimesgut’a yakışacak bir teklifte bulunduk. Güzele bir teklifte bulunduk. O kabul etti. Bakmak. Ona baktığımda elbette bir Ankara aşığı görüyorum. Ona baktığımda elbette, zalimlere göz yummayan, hepimiz gece rahat uyuyalım diye canlarını ortaya koyan bir iradenin temsilcisi olan kahraman Türk polisini görüyorum. Ona baktığımda ‘Bu kapı’ diyorum. Valinin “neden kapalı?” dediğini, vatandaş kalabalık olmasın diyenlere, “Vatandaşın giremeyeceği yer var mı, kapıları açın” dediğini görüyorum. Ona baktığımda 1 Nisan’dan itibaren Etimesgut’un yüzünü güldürecek, kapalı kapılar ardında değil aranızda dolaşacak değerli Başkanım Erdal’ı görüyorum. Etimesgut, Türkiye’deki tüm gençler adına nereye gitsem selam gönderiyorlar. Etimesgut, Türkiye’deki polis kahramanları adına ve Türkiye’nin her yerinde “Behzat Ç.’ye selam söyle, valime selam söyle” diyenler adına, 31 Mart’ta bir rekor kırmanızı ve Belediye Başkanımıza destek olmanızı istiyorum. Erdal. İşine devam edecek, çok iyi oynadı. Ne oynadı? Yazılı bir senaryoya göre hareket etti ve kendisine yakışmayan hiçbir rolü kabul etmedi. Ama işini mükemmel bir şekilde yaptı. “Karnesini 10 üzerinden 10 aldı” dedi.

‘YARIN AKŞAM’I BEKLEYİN’

31 Mart seçimlerinde vatandaşların 3 kez oy kullanacağını hatırlatan Özel, “Dördüncüsünde muhtarlar var. Siyasi görüşü ne olursa olsun tüm muhtarlarımıza başarılar diliyoruz. Muhtarlarımıza şunu söylüyoruz; ‘Sizin görüşünüz ne olursa olsun. Görüş şu ki, rozet yok. Bütçe yok, parti yok. Gidin o sandıktan çıkın hepiniz. Helal olsun. 31 Mart’tan sonra seçilen tüm muhtarlar Belediye Başkanı Mansur’a emanet olsun. Söz veriyoruz. ‘ Artık 3 sandık kaldı, o 3 sandıktan biri Erdal Lider’in Etimesgut sandıkları, biri de tabii ki Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık faaliyeti sonunda ona vereceğiniz oylarla, yani Mansur Yavaş. Geçen seçimde çoğunuz oy verdiniz ama görmeyenler onun bu süre zarfında insanları esirgemediğini gördü. Parti kurmadığını gördü. Tam bir parti kurma duygusuna sahip olduğunu gördü. Hizmetini yaparken adaleti gördü. Çalmadığını, çalmasına izin vermediğini gördü. Ama en güzeli de onun sıcak elini omzunuzda hissettiniz. Şimdi hepimizin Mansur Belediye Başkanımıza teşekkür etme ve bu şerefli belediyeyi ödüllendirme zamanıdır. Ben Etimesgut’ta Mansur Yavaş’ım, bunu Ankara’ya açıklamayacağım, Ankara’ya açıklamayacağım, Türkiye’nin diğer illerine açıklamayacağım, nasıl devlet adamı olunur, nasıl olunur. bir şehrin sorunlarını kontrol altına almak, popülizme düşmeden, yalanlara bulaşmadan, doğru ve dürüst belediyecilikle iyi hizmet nasıl sağlanır, israfa nasıl son verilir. , nasıl tasarruf edilir, para doğru yerde nasıl kullanılır örnek olarak Mansur Başkan’a Türkiye’nin her yerinde anlatıyorum. Bunu burada açıklamama gerek yok. Dayanışma belediyeciliğinin en güzel örneklerini verdi. Az önce size Erdal Lider’den bahsettim. Çünkü o çok iyi bir oyuncu. Filmlerde kendisinden çok güzel bahsediyor, hepimizi mutlu ettiğini söylüyor. Senin için iyi haberlerim var. Yarın geceyi bekleyin, kendini oynayan ve tam olarak olduğu gibi görünen mükemmel bir televizyon yıldızıyla tanışacaksınız. “Yarın geceyi bekleyin” dedi.

‘SORUMLULUK VAR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyaretine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özel, “Bugün 14 Şubat, bugün Sevgililer Günü. Herkesin, birbirini seven eşlerin, sevenlerin günü kutlu olsun. Herkes sevdiklerinin yanına koşuyor Sayın Tayyip de.” Bugün Mısır’a gitti, Sisi’ye koştu. Orada Sevgililer Günü’nü kutluyor. Bakın Sayın Tayyip, ‘Sisi ile barışacak mısınız?’ diye sorulduğunda şöyle dedi: ‘Barış yapmak isteyen çok insan var. Sisi ve ben, asla kabul etmiyorum, kabul etmeyeceğim de, bu yüzden, yüzde 52 oy alan Mursi ve arkadaşlarını hapse mahkum eden bir anti-demokratla karşı karşıyayız. Onunla aynı masaya oturmam. Ben demokratım. Böyle biriyle asla tanışmam. Öncelikle genel afla içerideki herkesi serbest bırakmak istedi. Ne yaptığımı görmem lazım. Şu anda göremiyorum. Darbeci Sisi’yi uluslararası platformda Cumhurbaşkanı olarak görüp kabul edin.Ben aynı masaya oturmadım, hiçbir zaman da aynı masaya oturmayacağım. Eğer oturursam kendimi inkar etmiş olurum. Oturursam demokrat olamam. Eğer oturursam insan olamam.’ Sevgililer Günü’nde Sisi’ye sarılarak gitti. Ama bir gerçek var. Yıllardır kendisine ‘Devletler arasında fikir ayrılığı olamaz, Sisi’yle görüşün’ diyoruz. ‘Büyükelçiyi çektiniz, geri gönderin’ dedik. ‘Yazık orada çalışanlara, yazık öğrencilerimize, yazık bu kadar ihracat yapanlarımıza, yazık patronlarımıza, müteahhitlerimize’ dedik. Dinlemedi, şimdi kendi ilişkisinden dolayı barışıyor ama bunca yıldır bu kadar eziyet ettiği kişilerin de suçunu üstleniyor. Biz kendisine devletler arasında hiçbir anlaşmazlık olmayacağını, tepki verecekse bunu bir an önce göstermesi ve düzeltmesi gerektiğini söylediğimizde, ‘Hainler, darbeciler darbecileri sever’ dedi. Bugün darbeyi yapan kişiyle poz veriyor. “Bugüne kadar söylediği her şeyi yalanladı ve doğru yola geldi ama Sevgililer Günü’nde kucaklaşmak da bir beyefendiye yakışır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu