Haber

Putin, ABD başkanlık yarışında Biden’ı tercih edeceğini söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’de 5 Kasım 2024’te yapılacak başkanlık seçimine ilişkin yorumda bulundu. Putin, Joe Biden’ı ABD lideri olarak görmek istediğini belirterek, “O daha tecrübeli ve daha öngörülebilir bir insan. Kendisi eski kafalı bir politikacıdır.” dedi.

BİDEN İÇİN PUTİN TERCİH EDİLDİ

Putin, Rus devlet kanalı Rossiya-1’in muhabirine röportaj verdi. ABD başkanı olarak Joe Biden’ı mı yoksa Donald Trump’ı mı görmek istediği yönündeki soruya Putin, “(Joe) Biden. O daha tecrübeli ve daha tahmin edilebilir. O eski tarz bir politikacı. Ama Amerikalı hangi lider olursa olsun onunla çalışacağız” dedi. insanlar seçiyor.” o cevapladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Trump’ın ABD’nin müttefikleriyle ilişkilerinin nasıl gelişmesi gerektiği konusunda kendi görüşlerinin olduğunu belirtti.

Vladimir Putin, ülkesinin “Amerikan halkının güvenine sahip olan” ve başkanlığı kazanan herkesle çalışabileceğini de sözlerine ekledi.

TRUMP’A ÖVGÜ VERDİ

2016’daki başkanlık yarışı öncesinde Putin, Donald Trump’ı “olağanüstü bir insan ve yetenekli” olarak övmüştü. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’nın işgali sonrasında Putin hakkında “katil” de dahil olmak üzere sert sözler kullanmıştı.

“İNSANLAR ONUN EKSİK OLDUĞUNU SÖYLÜYORDU”

Rusya lideri Putin’e de Biden’ın yaşı ve tuhaf hareketleri soruldu.

Putin burada da Joe Biden’ı savundu ve “2021’de tanıştıklarında tuhaf bir şey fark etmediğini” söyledi. “O zamanlar insanlar onun beceriksiz olduğunu söylüyordu ama ben o anlamda bir şey fark etmedim” dedi.

Putin, “Evet, toplantı sırasında notlarına bakıyordu ama dürüst olmak gerekirse ben de aynı şeyi yapıyordum. Yani tuhaf bir şey yoktu.” Toplantıya ilişkin izlenimlerini şu cümlelerle anlattı:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu