Haber

Rıza Kayaalp 13. kez Avrupa şampiyonu olmak için mindere çıkacak

12 kez Avrupa şampiyonu olarak Rus Pehlivan Karelin’in rekorunu paylaşan milli mayolu Rıza Kayaalp, 13. kez Avrupa şampiyonu olmak için yarın mindere çıkacak.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te bugün başlayan Büyükler Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası’nın sabah seansında 55 kiloda Adem Burak Uzun, 63 kiloda Enes Başar, 87 kiloda Ali Cengiz, 77 kiloda Yunus Emre Başar yer aldı. Eleme maçlarında 130 kiloda Rıza Kayaalp yarıştı.

RIZA KAYAALP REKOR İÇİN MASAYA ÇIKACAK

130 kilo kategorisinde yarışan Rıza Kayaalp, 2. kategoride Norveçli Oscar Marvik’i teknik üstünlükle (9-0), çeyrek finalde ise Ermeni rakibi David Ovasapyan’ı 5-0 mağlup etti. Yarı finalde Azerbaycanlı Beka Kandelaki ile karşılaşan Kayaalp, karşılaşmada 2-0 geriye düşse de son sayı avantajıyla (2-2) sahadan ayrılarak finale yükseldi. Kayaalp finalde dünya şampiyonu ve Olimpiyat 3.sü Rus Sergey Semenov ile karşılaşacak.

YUNUS EMRE BAŞAR FİNALDE

77 kiloda Yunus Emre Başar, ilk turda dünya şampiyonu Fransız rakibi İbrahim Mahmoud Hassan Ghanem’i (3-1), 2. turda Gürcü rakibi Iuri Lomadze’yi (5-1) ve Bulgar rakibi Stoyan Kubakov’u 4-4 mağlup etti. çeyrek finalde. 0 puan yenerek yarı finale yükseldi. Başar, finale çıkmak için Hırvat rakibi Antonio Kamenjaseviç ile karşılaştı. Karşılaşmayı Yunus Emre Başar 3-1 kazanarak finale yükseldi. Başar finalde Avrupa şampiyonu Ermenistanlı Malkhas Amoyan ile karşılaşacak.

ALİ CENGİZ’İN FİNALDEKİ RAKİBİ KOMAROV

87 kiloda yarışan son dünya şampiyonu Ali Cengiz, 2. turda Bulgar rakibi Yoan Dimitrov’u (6-3), çeyrek finalde İsveçli Alex Kesidis’i 7-1, çeyrek finalde ise Belaruslu Kiryl Maslevich’i 4-1 mağlup etti. yarı final. finale yükseldi. Cengiz finalde Rus-Sırp rakibi Aleksandr Komarov ile karşılaşacak.

63 kiloda Enes Başar ve 55 kiloda Adem Burak Uzun şampiyonada elenen ilk sporcular oldu.

YARIN 5 GÜREŞÇİMİZ MART’A ÇIKACAK

Şampiyonada yarın milli güreşçilerimiz 60, 67, 72, 82 ve 97 kilolarda grekoromen stilde mindere çıkacak. 60 kiloda Kerem Kamal, 67 kiloda Murat Fırat, 72 kiloda Selçuk Can, 82 kiloda Alperen Berber ve 97 kiloda Beytullah Kayışdağı madalya için yarışacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu