Haber

Rüzgarın kızı Kübra engel tanımıyor

Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda başarıdan başarıya koşan Türkiye’nin ilk engelli kadın yarış arabası sürücüsü Kübra Denizci’nin önünde hiçbir engel duramaz.

Türkiye’de yarışan ilk engelli kadın pilot olan Kübra Denizci, yerli tırmanış şampiyonalarında yarışıyor. 16 yaşında bir kaza sonucu hayatını kaybetmeyen Kübra Denizci, ülkeler arası yarışlarda Türkiye’yi temsil etmeyi ve başarıdan başarıya koşmayı hedefliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda başarıdan başarıya koşan Kübra Denizci’nin hayallerini gerçekleştirmesinin önünde hiçbir engel yok.

TÜRKİYE’DE BİRİNCİ, DÜNYADA 2’NCİ

Türkiye birincisi olmanın çok değerli olduğunu vurgulayan Denizci, “Dünyanın ikinci kadın pilotuyum. Bir engelli olarak bunu başarabilmek benim için büyük bir hayaldi. Benim gibi engelli insanlara örnek olmak isterim. Bu süreçte herkes bana çok destek oldu.” konuştu.

“ARAÇTA HİSSEDİYORUM”

Araçta kendini çok özgür hissettiğini anlatan Denizci, engellerin üstesinden gelebileceği, sınırları zorlayabileceği bir alan olduğunun altını çizdi. Denizci, “Sadece engelleri değil sınırları da aşabileceğim bir şeyin içindeyim. Bence cesaretini kırmamalısın. Pes etmedim, savaştım, bugün burada savaşarak yarışıyorum. Engelleri aşma noktasında bunu tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum” dedi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR FARKI GÖSTERİYOR

Motor sporlarında rekabetin zorluğuna dikkat çeken Denizci, “Sponsor desteğine çok ihtiyacımız var. Hayalimi gerçekleştirme noktasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne büyük destek oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi engelliler konusunda çok hassas. Hayatlarını kolaylaştırmak için bir şeyler yapmak ve farklı bir şeyler yapmak isteyen engelli insanlara destek olmak çok değerli. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aslında farkını burada gösterdi. Hem Büyükşehir’e hem de Önder Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

inonu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu