Haber

Sibel Özdemir: Yök, Daha Fazla Görev İhmali Yapmadan Boğaziçi Üniversitesinde Yaşanan Bu Sürece Müdahale Etmeli

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, son iki yıldır Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan sorunlara ilişkin, “Özellikle partili Cumhurbaşkanı sisteminin ülkemize yaşattığı kurumsuzlaşma, kuralsızlaşma, kadrolaşma maalesef Boğaziçi Üniversitesinde bir kurumu adeta çökertme süreci olarak somutlaşıyor. YÖK’ün daha fazla misyon ihmali yapmadan Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan bu sürece müdahale etmesi gerektiği davetinde bulunuyorum” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, bugün TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Özdemir, konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“MEVZUATA UYMAYARAK HAKSIZ ARGÜMANLARLA DİSİPLİN SORUŞTURMALARI BAŞLATILIYOR”

“Ülkemizin en esaslı, en başarılı kurumu olan Boğaziçi Üniversitesinde çok önemli problemler yaşanmaktadır. Bilhassa partili Cumhurbaşkanı tarafından atanan rektör ve yeni oluşturulan üniversite idaresi tarafından mevzuata uymayarak üniversite hocalarına, pahalı akademisyenlere haksız argümanlarla soruşturmalar başlatılıyor, disiplin soruşturmaları açılıyor, derslerinden uzaklaştırılıyor ve üniversiteye girişlerine müsaade verilmiyor.

“YÖK DAHA FAZLA GÖREV İHMALİ YAPMADAN BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN BU SÜRECE MÜDAHALE ETMELİ”

Bölüm ve öğretim üyelerinin oylarıyla Ekonomi Kısım Başkanlığı vazifesini yapan Profesör Hekim Ünal Zenginobuz Hoca haksız soruşturmalar sonucunda idari vazifesinden alındı, üniversiteye tekrar tekrar girişine giriş yasağı konuldu ve yerine öteki bir üniversiteden fakülteye dekan atanıyor ve dekan da tekrar kısmı olmadığı halde İktisat Kısım Lideri olarak kendisini atıyor. Tartışmalı atamalar devam etmektedir. Bilhassa partili Cumhurbaşkanı sisteminin ülkemize yaşattığı kurumsuzlaşma, kuralsızlaşma, takımlaşma maalesef Boğaziçi Üniversitesinde bir kurumu adeta çökertme süreci olarak somutlaşıyor. YÖK’ÜN daha fazla misyon ihmali yapmadan Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan bu sürece müdahale etmesi gerektiği davetinde bulunuyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu