Haber

Türkmenistan Cumhurbaşkanı’na hediye edilen Kangal köpeği gönderildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ekim’de Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından Erdoğan, Berdimuhammedov’a Kangal köpeği hediye etti. Bunun üzerine Sivas Valiliği bünyesinde hizmet veren Sivas Kangal Üretim ve Eğitim Merkezi’ne Kangal yavrusu talebinde bulunuldu. Biri dişi biri erkek olan yavrular, özenle işlenip yontulduktan sonra belgeleriyle birlikte Cumhurbaşkanlığına teslim edildi.

TESİS VALİLİĞE BAĞLIDIR

Köpeklerin yetiştirildiği merkezde veteriner hekim olan Engin Genç, “Tesisimiz Sivas Valiliğine bağlı. Buranın kuruluş amacı Kangal köpeğinin yetiştirilmesi, araştırılması, burada yetiştirilmesi ve Kangal’ın tanıtılmasıdır. köpeğini en iyi şekilde yetiştirmek ve safkan dediğimiz Kangal yavrularının ihtiyaç sahiplerine sahiplenmesini sağlamak.Aynı zamanda merkezin amacı “Kangal köpeğinin soyunun devamı, neslinin korunmasıdır. saflığı ve Kangal köpeği için yapılacak her türlü çalışmanın öncüsü olmasıdır. Vatandaşlarımızın rahat vakit geçirebileceği, yazlık padok, kışlık padok, donanımlı veteriner kliniği ve laboratuvarı ile büyük bir kompleks şeklinde modern bir tesis olarak projelendirilmiştir” dedi.

“DİĞER ÜLKELERDE DE TANITILMASI MUTLULUK VERİYOR”

Kangal cinsinin tanınırlığının arttırılmasına önem verdiklerini belirten Genç, “Cumhurbaşkanlığımızdan bir çift yavru için talep aldık. Bu yavruları erkek ve dişi olarak seçtik. Yavrular yaklaşık 2 aylık, sütten yeni kestik ve çipleyerek hazırladık. aşıları iç dış parazit vs yapıldı ve gelecekteki bakımı hakkında bilgiler oluşturularak belge hazırlandı. bu belgeyle birlikte teslim ettik. doğal olarak sevindirici bir şey. Kangal köpeğinin ülkemizde olduğu gibi diğer ülkelerde de tanıtılması ve tanınması bizi çok memnun etti. Umarız ilerleyen zamanlarda Kangal köpeğinin tanınırlığı artacaktır. “İsterdik. Başkanlığımız başta olmak üzere bakanlıklara ve diğer resmi kurumlara çok sayıda yavru gönderdik. Hepsinden olumlu sonuçlar aldık. Bu da elbette çalışmalarımıza olumlu yansıyor. Bizi motive ediyor. Bunu daha iyi bir noktaya getirmek için çalışıyoruz” dedi.

İşte Başkanlığa teslim edilen o bobin;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu