Haber

Üsküdar Vapuru Afet Tanıkları Gölcük’te Duayla Anılacak

1 Mart’ta Üsküdar’da meydana gelen vapur faciasında şehit olan 392 kişi, büyük facianın 65. yıl dönümünde Gölcük’te düzenlenecek anma töreninde bir kez daha hüzünle anılacak.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı sivil kazası olan Üsküdar Vapuru faciasının acısı; Aradan geçen yıllara rağmen Kocaeli’nde tazeliğini korumaya devam ediyor. 1 Mart 1958’de İzmit-Gölcük seferi sırasında Derince açıklarında şiddetli rüzgar nedeniyle batan Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybeden 392 kişi, Gölcük Belediyesi’nin düzenleyeceği programda dualarla anılacak.
Afette hayatını kaybedenler anılacak
Gölcük Belediyesi’nin büyük facianın 65’inci yıl dönümünde afette hayatını kaybedenleri büyük bir üzüntüyle anmak için düzenleyeceği program, 1 Mart günü saat 10:00’da Üsküdar Şehitliği’nde başlayacak. Çelenk takdimi ile başlayacak program, protokol konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam edecek ve hayatını kaybedenler için dualar edilecek. Programın devamında saat 13.45’te Tevfik Hoca Camii’nde Mevlid-i Şerif okunacak.

BAŞKAN SEZER MERHAMET DİLEDİ
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada, “1 Mart tarihi, yüreğimizi hüzünle dolduran, hepimizi hüzünle bırakan bir gündür. 65 yıl önce Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu