Haber

Xi, Çin’in Somali’nin Yeniden İnşasını ve Terörle Mücadelesini Destekleyeceğini Söyledi

Somali’nin Yeniden İnşasını ve Terörizmle Mücadelesini Destekleyeceğini Söyledi” layout=”intrinsic” width=”640″ height=”531″>Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 9 Aralık’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Somali Devlet Başkanı Hassan Şeyh Mahmud ile bir araya geldi , 2022. (Fotoğraf: Yue Yuewei/Xinhua)

RİYAD, 10 Aralık (Xinhua) — Çin Devlet Başkanı Xi Jinping Cuma günü Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde yaptığı açıklamada, Çin’in Somali’nin yeniden inşası ile sosyal ve ekonomik kalkınması için elinden gelenin en iyisini yapmaya hazır olduğunu ve ikisini teşvik ettiğini söyledi. tarım, balıkçılık ve sağlık gibi alanlarda işbirliğini keşfetmek için ülkeden şirketler.

Somali Devlet Başkanı Hassan Şeyh Mahmud ile görüşmesi sırasında Xi, Çin’in Somali hükümetinin istikrarı savunma ve terörle mücadele yeteneğini geliştirmesini desteklediğini söyledi.

Xi, Çin tarafının Somali’nin egemenliğini, haysiyetini ve toprak bütünlüğünü korumada, Somali’deki Afrika Birliği Misyonu’nun (AMISOM) uzun vadeli ayağını sağlamada ve uluslararası toplumu Somali’ye destek ve yardım etmeye aktif olarak teşvik etmede her zaman Somali’yi desteklediğini söyledi. yaptığını söyledi.

Xi ayrıca, Çin’in siyasi karşılıklı inancı sürdürmek, birbirlerini anlamak ve birbirlerinin temel çıkarları ve temel endişeleri üzerine bahislerde birbirini desteklemek, ikili ilişkileri yeni seviyelere taşımak ve gelişmekte olan ülkelerin yasal hak ve çıkarlarını ortaklaşa korumak için Somali ile çalışmaya hazır olduğunu belirtti. ülkeler.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 9 Aralık 2022’de Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde Somali Devlet Başkanı Hassan Pir Mahmud ile bir araya geldi. (Fotoğraf: Yue Yuewei/Xinhua)

Mahmud ise ikili ilişkilerin uzun bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, diplomatik çıkarların tesis edildiği 1960 yılından bu yana Çin-Somali ilişkilerinin her zaman karşılıklı anlayış ve karşılıklı saygıya dayandığını söyledi.

Mahmud, Çin tarafının Somali’nin en uzun otoyolunun, hastanelerin ve insanların günlük yaşamları için diğer önemli tesislerin inşasına yardım ettiğini belirterek, Çin’in ülkesinin ulusal güvenliğini koruma ve ulusal ekonomiyi yeniden inşa etme temellerini atmaya devam etmesini umduğunu sözlerine ekledi.

Mahmud, Somali’nin tek Çin politikasına sıkı sıkıya bağlı kaldığını ve Çin’in değerli bir stratejik ortağı olmaya devam ettiğini belirterek, ülkesinin Çin’in yanında dimdik durmaya devam edeceğini ve Çin’in ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruması konusunda desteğini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Mahmud, Somali’nin Çin ile ikili çıkarlarını ilerletmeyi dört gözle beklediğini de söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu