İş

5 Nokta Akıllı Güvenlik Gözetim Sabit Diskleri CCTV İçin Neden Gereklidir?

En son teknoloji ve yenilikçi çözümler, akıllı video CCTV endüstrisinin büyümesini desteklemeye devam ediyor. Yayınlanan bir rapora göre, güvenlik gözetimi pazarının 2022’de 48,7 milyar dolardan 2027’de 76,4 milyar dolara çıkması bekleniyor.

Pazardaki talep, hayatımızı ve çalışma koşullarımızı iyileştirmek amacıyla çeşitli branşlarda ve sektörlerde artan CCTV kullanımını açıkça göstermektedir. Bugün, perakende, üretim, akıllı şehirler ve daha fazla endüstrinin operasyonlarını aktif bir şekilde yönetmek ve kontrol etmek için CCTV uygulamalarını uygulamasına yardımcı olacak en iyi uygulamalar ve yönergeler mevcuttur. CCTV sistemleri her zaman görüntü sahnelerini kaydeder ve depolar, bu da hızla büyük miktarda bilgi üretebilir.

Sonuç olarak, standart sabit disk sürücüleri (HDD’ler) yerine 7/24 izleme için bir CCTV veya akıllı video sınıfı depolama çözümü kullanmak çok değerlidir. Akıllı gözetim sabit diskleri, birden fazla akışı işlemek ve her zaman kayıt talebini karşılamak için özel olarak tasarlandıklarından, CCTV sistemlerinin ihtiyaçlarına yanıt olarak sağlam ve dengeli performans sağlar.

CCTV kullanımı için akıllı gözetim sabit diskleri neden gereklidir? İşte eşdeğerler:

 

  • 7/24 izleme: Gözetim sabit diskleri, görüntülerin 7/24 sabit bir biçimde kaydedilmesini sağlamaya yardımcı olacak şekilde her zaman çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sabit diskler, gerçek zamanlı sorun tespitine izin verdiği için, günün her saati görüntü yakalayabilir ve operasyonel verimliliği artırmaya yardımcı olur. Rastgele bir anormallik, arıza veya standart çalıştırma prosedürlerinden sapma meydana gelirse, durum hızlı bir şekilde tespit edilebilir ve uyarılar veya bildirimler tetiklenebilir. Her zaman büyük miktarda görüntü verisinin kaydedilmesi ve saklanması gereken gözetim sistemlerinde çalışmak üzere özel olarak tasarlanmış olan WD PurpleTM Pro gibi gözetim sabit diskleri, masaüstü sabit disklerin üç katı olan yılda 180 TB’a2 varan bir iş yükü oranına sahiptir. .

 

  • Kristal netliğinde görüntü: Yüksek yazma hızları sayesinde, akıllı güvenlik gözetimi sabit diskleri, çok sayıda akışın hızla yakalanmasını ve yüksek kapasiteli depolama ile yüksek kaliteli görüntü depolamayı mümkün kılar. Aynı zamanda WD Purple HDD’ler, CCTV kameralarından alınan görüntülerdeki çerçeve kaybını azaltan ve PC sabit sürücülerinde depolanan görüntülere kıyasla yüksek kaliteli ve son derece keskin 4K görüntüler üreten AllFrameTM teknolojisine sahiptir.

 

  • Ağır iş yüklerinin üstesinden gelme yeteneği: Akıllı gözetim sabit diskleri, 7/24 depolama iş yükleri için tasarlandıklarından, operasyonları, yüzde 90 depolama ve yüzde 10 inceleme ve görüntü verisi yeniden oynatma ile tipik olarak yüzde 90-10’dur. Akıllı gözetim HDD’leri, sisteme daha fazla kamera eklenmesini mümkün kılacak şekilde ölçeklenebilirlik için optimize edilmiştir. Örneğin, WD Purple sürücüleri gibi bazı gözetim HDD’leri, temel yapay zeka yetenekleri sunmak için 64 adede kadar tek akışlı HD kamerayı3 (6 TB4 ve üzeri) ve en yeni çoklu akış kameralarını destekleyebilir.

 

Ayrıca, WD Purple Surveillance HDD (10 TB’a kadar) gibi belirli Western Digital sürücüler, 7/24 çalışan DVR (dijital video kaydedici) ve NVR (ağ video kaydedici) sistemlerinin iki ana kategorisi için tasarlanmıştır. gözetim altındadır. 5 saate kadar ortalama orta hata (MTBF değeri) ile ağır iş yüklerinin üstesinden gelebilirler.

 

  • Sürdürülebilir çözüm: Akıllı gözetim sabit diskleri, düşük güç profilleri sayesinde geleneksel HDD’lerden veya genel amaçlı bilgisayar sürücülerinden daha az güç tüketir. Bu, daha düşük çalışma sıcaklıkları için otomatik olarak yer açan daha az ısı üretmelerine yardımcı olur. Bu HDD’ler 365 gün 7/24 çalışırken dahi sorunsuz çalışabilmektedir.

 

  • Birleştirilmiş ortamlar: Akıllı gözetim sabit diskleri, 22TB4’e kadar tatmin edici miktarda depolama sunar. 22 TB4 WD Purple Pro HDD’ler, birden çok kameradan alınan görüntüleri merkezi bir video sunucusunda veya depolama sisteminde birleştirmek için kullanılabilir; Bu, verilerin yönetimini ve analizini basitleştirir. Örneğin, WD Purple Pro gibi gözetim HDD’leri, güçlü yüksek kapasiteli performans ve yapay zeka güdümlü akıllı görüntüleme ve derin öğrenme analitiğinin devasa depolama ihtiyaçları için 22 TB’a kadar depolama sunan OptiNANDTM teknolojisi ile donatılmıştır.

 

Genel olarak, akıllı gözetim sabit diskleri, sürekli kayıt yapan ve 7/24 akış için daha iyi güvenilirlik, dayanıklılık ve depolama kapasitesi gerektiren CCTV sistemleri için çok değerlidir. Özel depolama çözümleri, yüksek iş yüklerinin yönetilmesine, bilgilerin uzun süre saklanmasına ve daha az güç tüketilmesine yardımcı olarak bir CCTV sisteminin potansiyelini en üst düzeye çıkarabilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

mahmudiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu