Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sarıkaya: ‘Dünyanın 32 ülkesine İHA ihraç ettik’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sarıkaya, “Dünyanın 32 ülkesine SİHA ihraç etmek, bugüne kadar 500’ün üzerinde SİHA ihraç etmiş olmak elbette Türkiye olarak ortak gururumuzdur.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Başkanı Zafer Sarıkaya, Samsun’da Karadeniz Bölgesi’ndeki 15 ilin ana düzey, kadın kolları ve gençlik kolları dış ilişkiler liderleriyle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Harun Armağan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan da katıldı.

AK Parti’nin temel vizyonunun demokratik bir dünya yaratma arzusu olduğunu belirten Sarıkaya, “AK Parti kurulduğu günden bu yana hem iç hem de dış politikada düzen oluşturucu ve şekillendirici bir anlayışla hareket etmiştir. Bugün. Düzen sağlayıcı politikalarımızın gereği olarak hem bölgesel hem de küresel düzeyde daha aktifiz.” “Daha adil, daha barışçıl, daha müreffeh ve daha demokratik bir dünya yaratmak AK Parti’nin temel vizyonudur” dedi.

‘5,5 MİLYAR DOLAR İHRACAT’

Türkiye’de savunma sanayinin yüzde 80 oranında yerlileştiğini söyleyen Sarıkaya, “Dünyada artık gücün doğası değişiyor. Artık sadece sert gücün konuşulduğu ve sert gücün işlevsel olduğu değil, aynı zamanda güçlü gücün de işlevsel olduğu görülüyor. Sert güçten yumuşak güce gerçek bir geçiş. Bu elbette yalnızca yumuşak güçtür.” Güç değerli olmasına ve sert güç anlamını ve manasını kaybetmiş olmasına rağmen yorumlanması mümkün değildir. AK Parti olarak kararlılıkla attığımız yerli ve milli adımlarla, iki güç unsurunun daha istikrarlı kullanımını içeren akıllı güçle dış politikamızı şekillendiriyoruz. Bugün bu akıllı güç politikasıyla Türkiye sadece kendi bölgesinde, sadece gönül coğrafyasında değil, çok daha ileri bir noktada, dünyanın her bölgesinde daha aktif, daha belirgin olmaya başlamıştır. Milli Savunma Sanayimize baktığımızda yüzde 80 yerli ve milli olmamız son derece kıymetli. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda askerlerimizin kullanacağı silahlar için yurt dışından nasıl mermi ithal edeceğimizi konuşurken, sadece 2023 yılında 5,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiş olmamız son derece kıymetli. “Elbette dünyanın 32 ülkesine İHA ihraç eden ve bugüne kadar 500’ün üzerinde İHA ihraç eden Türkiye olarak hepimizin ortak gururudur” dedi.

‘YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZIN GÜÇLÜ YANINDAYIZ’

Batı’da İslam düşmanlığının zirveye çıktığı bir dönem yaşandığını belirten Sarıkaya, “AK Parti hükümetleri ve AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı olarak tüm kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz. yurt dışında, dün olduğu gibi amasız, amasız, amasız yaşamak. Her yerde İslamofobi ve ırkçılığa karşı mücadele ederek büyük tarihimizi karalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı vererek görevimizin başındayız. Bugün tüm dünya vicdanını kaybetmiştir ve tüm dünyada insanlığın bir sınavı olarak görüyoruz. Başta Gazze olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki bu süreç ve bu acı artık sona ermelidir. ” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan’ın attığı diplomatik adımlardır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu