İş

BIST şirketlerinden güncel haberler

Investing.com – Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin bildirimlerine dayanarak hazırladığımız yeni şirket haberleri özetimize içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. ( TSKB)

TSKB’nin 2023 yılı 12 aylık konsolide net kârı 6.965.044.000 TL oldu. Banka geçen yılın aynı döneminde 3 milyon 980 milyon 412 bin TL net kar açıklamıştı.

Türkiye İş Bankası A.Ş. ( ISCTR)

İş Bankası, TMSF ile karşılıklı ibra konusunda anlaşmaya varıldığını, dava konusu bakiyenin ise faiz dahil 48 milyon dolar olarak TMSF’ye ödendiğini bildirdi.

Güler Yatırım Holding A.Ş. ( GLRYH)

Güler Yatırım Holding ve bağlı ortaklıkları A1 Capital Yatırım Menkul Pahalar AŞ, ICG Finansal Danışmanlık A.Ş., Pardus Teşebbüs Girişim Yatırım İştiraki A.Ş. ve RTA Laboratuvarları Biyolojik Eserler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret A.Ş. Kartal Yenilenebilir Enerji’deki hisse alımı sonrasında toplam oy hakkının %55,56’sına sahip olacak.

Migros TicaretA.Ş. ( MGROS)

Migros, Ocak ayında kozmetik perakende formatında 3 Migros, 11 Migros Jet ve 3 Mion olmak üzere toplam 17 yeni mağaza açtı. 31 Ocak 2024 tarihi itibarıyla şirketin toplam mağaza sayısı 3.368’dir.

Ebebek Mağazacılık A.Ş. ( EBEBK)

Ebebek, Ocak ayında mağazalarını ziyaret eden ziyaretçi sayısının 4 milyon 186 bin 387 olduğunu, bu sayının 2023 Ocak ayında 4 milyon 125 bin 853 olduğunu belirtti.

Ard Grup Bilgi Teknolojileri A.Ş. ( ARDYZ)

ARD Grup, Finansal Teknolojiler alanında faaliyet gösteren, insansız ve akıllı, entegre ve gömülü finans ekosistemi altyapısı sağlayan Oxivo Finansal Teknolojiler A.Ş.’nin %100 iştirak ettiği Oxivo Küme Bilişim A.Ş.’nin 42.500.000 %51 hissesine sahiptir. bağlı. TL bedelle hakim ortak olarak devraldı.

Future Varlık Yönetimi A.Ş. ( GLCVY)

Geleceğin Varlık Yönetimi, Türkiye Halk Bankası ( HALKB ) A.Ş.’nin elinde bulunan vadesi geçmiş alacakların satışında; 05/02/2024 tarihinde satışa sunulan 3 portföyden 135,15 milyon TL sermaye büyüklüğündeki 1 KOBİ portföyü için yapılan ihaleyi en yüksek teklifi vererek kazandı. Bu ihaleye toplam 14 varlık yönetimi şirketi katıldı.

Kafein Yazılımı ( KFEİN)

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca yürürlüğe konulan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KFEIN paylarına 06/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başlangıcından) işlemlere kadar brüt takas uygulanacaktır. 05/03/2024 tarihli (oturum sonu).

İlgili pay üzerinde hâlihazırda uygulanan ve VBTS (kredi işlem yasağı tedbiri) kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler, brüt takas tedbirinin uygulandığı dönemde de devam edecek.

Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. ( FONET)

Fonet, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “36 Aylık Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi Hizmet Alımı” ihalesinde 55.980.390,00 TL ile en uygun 2. teklifi sunduğunu ve ihaleyi kazandığını belirtti. Şirket, hukuki itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından sözleşme imza aşamasına geçileceğini belirtti.

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. ( AEFES)

Anadolu Efes ile Tek Besin İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi sırasında sendikanın aldığı grev kararının ardından şirket lokavt kararı aldı.

Girişim Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş. ( GESAN)

Girişim Elektrik, Kalyon YEKA RES 3 ile 7,9 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Akıllı Güneş Enerjisi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( SMRTG)

Smart Güneş, iştiraki Smart Güneş Enerji’nin iki yurt içi müşterisi ile toplam 3,2 milyon dolar değerinde sözleşme imzalandığını duyurdu.

VestelElektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( VESTEL)

Vestel, TTD International SAS ve TDP SP. ZOO’nun şirkete 684,4 milyon euro tazminat ödemesine karar verildiği bildirildi.

haber-marmara.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu