Haber

Bakan Soylu, Yeşildirek esnafıyla bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin, “O gece ülkenin iki dev belediye başkanı çıktı, ‘Kılıçdaroğlu kazandı’ dediler. ‘Biz kazandık, aslında onlar çalıp kaybettirdiler’ gibi bir şeyle bizi karşı karşıya getirmek istediler. Kaç tane var dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti İstanbul Milletvekili seçilen Soylu, Fatih Yeşildirek’te esnafla Tarakçı Cafer Sokak’ta düzenlenen kahvaltı programında öne çıktı.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Soylu, salgın hastalıklar, orman yangınları ve büyük bir deprem olduğunu ve ağır bedeller ödendiğini söyledi.

Soylu, “‘Yanımıza terör devleti kurulacak, Amerika buraya binlerce tır silah gönderecek, onlarla farklı çabalar göstereceğiz, en az 5 büyük operasyon gerçekleştireceğiz’ dersek,” dedi. bunca masraftan sonra Türkiye sarsılır ayağa kalkamaz derdi herhalde.Dükkanlar yerinde.Allah’a şükür siz yerinizde duruyorsunuz.” dedi.

Türkiye’nin tüm zorluklara ve darbe girişimlerine rağmen SİHA, Altay Tankı, HURJET, HÜRKUŞ gibi yerli üretimler yaptığını, Doğu Akdeniz’de gaz aradığını belirten Soylu, “Gabar Dağı’nda terör olurken petrol fışkırmaya başladı. Orada Esma Çevik Türkiye’nin ilk kuyuları açıldı. Şimdi ikinci bölge de açılmaya başlandı. Şu ana kadar günlük yaklaşık 110 varil petrol üretimi sağlandı.” bilgileri verdi.

Soylu, dünyada yaşanan sorunlara rağmen İdlib, Afrin, Cerablus, Azez, Tel Abyad ve DEAŞ, bu bölgelerdeki PKK ve PYD’li teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti tarafından temizlendiğini belirtti.

“Erdoğan, 21 yıldır karşı karşıya kaldığı olaylarda ülkeyi güçlü kıldı”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkelerin küçükken kırılgan olduğunu, zamanla büyüyüp geliştiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Küçükken bazen kırılgan oluyorlar. Ama büyüyünce bu sorunlara karşı biraz daha dirençli olabiliyorlar. Önemli olan bu zorluklara karşı onları güçlü kılabilmek. Recep Tayyip ne diye sorarsanız. Erdoğan yaptı, bu ülkeyi 21 yıldır başına gelen bütün hadiselere karşı güçlü kıldı.İkincisi Doğu ile Batı’yı birleştirdi.Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede iktidara gelene kadar iktidar süresi 460 gündü. Ortalama 42 yıl. 15 ayda değişen hükümetler Türkiye’yi istikrarsızlaştırdı. Tayyip Erdoğan Türkiye’de üçüncü oldu “Yaptığı en değerli şey, son 21 yılda Batı’nın Türkiye’den elini çekmesidir. Milletimiz 14 Mayıs’ta mührünün bir kısmını vurdu, 28 Mayıs’ta da inşallah bir kısmını da Allah’ın izniyle vurur.”

Batı’nın yıllardır Türkiye’yi kendi değer ve geleneklerinden uzaklaştırmaya çalıştığına işaret eden Soylu, “Bunu dizilerle yaptı. Dallas’la başladı. Şimdi yeni bir şey çıktı. Wikileaks veya Netflix nedir? ? Şimdi onlarla devam ediyor.Her televizyon sinemasında.Mutlaka eşcinselliği ortaya çıkaracak ve sevdirecek bir durumu sunmaya devam etmeye çalışıyor.Bunu yıllardır yapıyor,aile yapımızı ortadan kaldırmak için.Şeyler biraz farklı dönmeye başladı daha da dönecek.hayatımda hiç aklıma gelmemişti.eski chp il başkanı canan kaftancıoğlu var güzel pankartlar yazmış şöyle yazıyor allahın izniyle bitmedi henüz.’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği gelişmelerle dünyanın gözünün üzerlerine çevrildiğini belirten Biden, 2019’da ‘Darbeyle yapamadık, bu kez seçimle iktidarı devireceğiz’ demişti. Aksi takdirde dünyadaki birçok dergi Tayyip Erdoğan’ın resmini koyar ve ‘Bu adam gitmeli’ derdi. söylemez.” dedi.

“Milletimiz tutarlı bir politika istiyor”

Bakan Soylu, 14 Mayıs seçimlerine atıfta bulunarak şunları söyledi:

“‘Tayyip Erdoğan kaybetse gitmez, oyları çalarlar.’ Dediler.Seçimin üzerinden 8-9 gün geçti.Hepsinin sandık başında temsilcisi ve avukatı var.Şu ana kadar seçim sonucunu ortadan kaldırabilecek tek bir örnek ortaya koyamadılar.İki büyük belediye. O gece bu ülkenin ileri gelenleri çıkıp ‘Kılıçdaroğlu kazandı’ dediler. Bütün millete anlattılar değil mi Tövbe estağfurullah Kaç aldık yüzde 49.5 Cumhur İttifakı 322 milletvekili kazandı Ses çıkaramadılar söz söyleyemediler Şunu söyleyeyim. çok partili siyasi hayatımızın en inançlı ve barışçıl seçimi oldu.Bu millet bir seçimi demokrasi şölenine çevirdi.Bakın iki günde Avrupa’da bir milyona yakın insan sandığa gitti. Oy kullanmak için kilometrelerce sırada beklediler. Türkiye diğer konularda olduğu gibi demokrasi altyapısını da onlardan daha iyi geliştirmiş bir ülke.”

HDP’nin oylarının yüzde 13,5’ten yüzde 8,5’e düştüğünü ifade eden Soylu, Türkiye’nin eskisi gibi olmadığını, kimsenin şiddete maruz kalmadığını, terörle mücadele ederken hukuk dışına çıkmadıklarını söyledi.

Karadeniz dağları, Iğdır, Ardahan, Sivas ve Tokat kırsalı, Tendürek ve Cudi dağlarında terörist kalmadığını vurgulayan Soylu, “Toplamda 77 terörist kaldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 29 Ekim’de, 2023, yani Cumhuriyetin ikinci asrı, Türk Asrı, tek bir terörist bırakmadan dağlarda olmaya devam edecektir.” terimleri kullandı.

Muhalefeti eleştiren Soylu, “Önce türbeye gittiler, ‘Ben Peygamber soyundanım’ dediler. Dediler.Sonra Kandil’le birlikte iş buldular,olmadı FETÖ Amerika Avrupa ile ortak iş yaptılar.Sonunda geldiler Ülkü Ocaklarını kıskandırmak için yeni bir ocak teşkilatı kurmak için Canan Kaftancıoğlu’nu teslim ettiler. “Milletimiz hepsini görüyor. Milletimiz tutarlı bir siyaset, tutarlı siyaset ve devlet ciddiyetinde bir anlayış istiyor. Bu seçimi Kandil’e, LGBT’ye, FETÖ’ye hayır diyenler kazandı.” değerlendirmesini yaptı.

haberyesilyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu