Haber

Depremzedelerin Hatay hasreti: “Yıkılsa da Hatay’a dönmek istiyoruz”

HATAY’da yaşanan depremin ardından ailesiyle birlikte Aksaray’da yaşayan Mehmet Emiroğlu (40), “Aradan 1 yıl geçmesine rağmen unutamıyor, atlatamıyoruz. Sevdiklerimize daha çok sarılıp mutlu bir hayat yaşamak istiyoruz. Memleketimiz Hatay’a döneceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Yıkılsa da unutamayız.” “Hatay’a dönmek istiyoruz” dedi.

Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan kalfa eczacı Mehmet Emiroğlu, depremin ardından eşi ve kızıyla birlikte gelip Aksaray’a yerleşti. Deprem sırasında enkaz altından kurtulduklarını belirten Emiroğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ben, eşim ve kızım enkaz altında kaldık. Enkazdan kurtulduktan sonra babamın evine gittik. Ancak onun evi de yıkılmıştı. Babam Sakıp Emiroğlu’nun cenazesini binadan çıkardık. 3 günler sonra çok şükür annem kurtuldu. kuzenlerim 7 kişilik bir aileydi, cenazeleri hala gömülü. ben bile bulunamadım. babamın naaşını tek başıma sırtımda taşıdım. kız kardeşimle birlikte mezarını kazdık ve gömdüm.Bunun bir açıklaması olduğunu sanmıyorum.Yaşamak zorundayız.Ama Allah kimseyi bunu yaşamak zorunda bırakmasın.1 yıl geçmesine rağmen unutamıyoruz, atlatamıyoruz.Hala duyuyoruz. Deprem var. Ne kadar çok duyarsak o kadar kötü. “Bir an önce memleketimize dönmek istiyoruz. Şu anda harabeye dönse bile biz yine de Hatay’a dönmek istiyoruz.”

‘İKİNCİ SALLAMAYI DA YAŞADIK’

İkinci depreme yakalandıklarını belirten Emiroğlu, “Çok yakın bir arkadaşım vardı. Evi güvenliydi. Yağmurdan çocuğumun kıyafetleri ıslandığı için arkadaşımın evine kıyafet almaya gittik. İkinci deprem orada öğlen oldu. Arkadaşımla evde çocuklarımızı birbirimize emanet ettik. Hangimiz hayattayız?” Öyle olsaydı birbirimizin çocuklarına bakardık. Tanrıya şükür ikimiz de hayatta kaldık. Bir hafta sonra Hatay’da büyük bir deprem daha yaşandı. Arkadaşım ve ben yine depreme yakalandık. ‘Bu sefer ölüyoruz’ dedim. Allah’a şükür hayatta kaldık. Artık çocuğumuz için. “Yaşıyoruz” dedi.

’17 KİŞİNİN YAŞADIĞI BİNADAN 4 KİŞİYİ KURTARDIK’

“Bundan sonra sevdiklerimize daha çok sarılmak, onlarla mutlu bir hayat yaşamak istiyoruz” diyen Emiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık mali boyutu tamamen bıraktık. Hatay’da konut çekilişi yapıldı. Evlerin hak sahiplerine teslim edileceği söyleniyor. İnşallah Rabbim en çok ihtiyacı olana nasip eder. Eminim. Devletimizin herkese evini geri vereceğinden hiç şüphemiz yok. Bunlar bize biraz umut veriyor. Çocuklarımızla hayata bağlanmamızı sağlıyor. 5. binanın 5. katında oturuyordum. Katlı bina. Sadece biz çıkabildik, altımdaki 3 kattaki bütün komşularım çıkamadı. Ayrıca 4. katta 1 kişi de yaralandı. Daha sonra bunu komşuma anlattım. Ne olduğunu ben de bilmiyorum. 17 kişinin yaşadığı 5 katlı binadan 4 kişi kurtarıldı. Aksaray halkı bugüne kadar bize destek oldu. Allah onlardan razı olsun. Hakkını ödeyemiyoruz. Herkesin ülkesi kendine göre güzel. Ülkemizin iyileşmesini istiyoruz. Bir an önce Hatay’ın evine döneceğiz.”Türkiye’ye dönebileceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Şu anda sadece bir kızımız var, eşim, kız kardeşim ve annem hayatta kaldı. Ailenin diğer bireylerini de kaybettik. Artık birbirimize sarılacağız.”

hafik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu