Haber

CHP’li Kaya: “Gerçek bir öğretmenlik meslek kanununa ihtiyaç var”

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “700 bin atanmayan öğretmen birikmiş, sorun çözülmüyor. Sorunun kökten çözümü için gerçek bir öğretmenlik meslek kanununa ihtiyaç var.” dedi.

Kaya, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun birtakım kararlarının iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini temelden görüşmek üzere gündemine alan Anayasa Mahkemesi heyetinin, görüşmeyi ertelediğini hatırlattı.

Öğretmenlerin hem pedagojik hem de ekonomik yeterlilik açısından güçlü olması gerektiğini lakin her ikisinin de sağlanamadığını söyleyen Kaya, bunun sorumlusunun 20 yıllık AK Parti iktidarı olduğunu savundu.

Öğretmen yetiştirmeyi daha çok sayıda mezun vermek olarak gören bir zihniyetin olduğunu lisana getiren Kaya, “Daha çok mezun verildiğinde öğretmeni daha çok kayırdığını zannediyor ama 700 bin atanmayan öğretmen birikmiş, sorun çözülmüyor. Sorunun kökten çözümü için gerçek bir öğretmenlik meslek kanununa ihtiyaç var.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın, öğretmenlerin ve sendikaların itirazına rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkardığını kaydeden Kaya, “Öğretmenleri meslek basamaklarıyla ayrıştıran, onları imtihana tabi tutan maddeyi CHP olarak 6 Nisan 2022’de AYM’ye taşıdık. AYM dün müracaatımızı görüşmeye başladı. Orta karar veren AYM, kararını netleştirmeden evvel Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve en çok üyeye sahip üç sendika temsilcisini dinlemeye karar verdi. AYM’nin, bu kararı alması oldukça önemli. AYM’ye gidecek üç sendikanın temsilcisine davet yapmak istiyorum: Gelin, siz sadece kendi sendikalarınızın görüşünü değil, öğretmenlerin ve sizin dışınızdaki sendikaların görüşlerini de alarak, o görüşleri de ortaklaştıran bir metinle AYM’ye gidin.” tabirini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu