Haber

Çorum FK ve Kocaelispor 1. Lig’e yükselmek üzere

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Çorum FK ile Kırmızı Grup’ta Kocaelispor’un 36. hafta maçlarının ardından 1. Lig’e yükselmeyi garantileme ihtimali bulunuyor.

Normal sezon sonunda gruplarını birinci bitirenler doğrudan 1. Lig’e çıkacak. Play-off ilk sezonunda normal dönemde kendi kümelerindeki 3. ve 6. takımlar ile 4. ve 5. takımlar tek maç eleme usulüne göre karşılaşacak.

İkili maçlar üzerinden oynanacak olan 2. tipi geçenler, 3. tipte kümeleri 2. sırada tamamlayan takımlarla karşılaşacak. Üçüncü tipte kazanan iki kümenin finalistleri 1. Lig vizesi için mücadele edecek.

Beyaz Grup’ta 4, Kırmızı Grup’ta 2 takım TFF 3. Lig’e düşecek.

Beyaz Grup

Beyaz Grup’ta son 3 haftaya 2. sıradaki Şanlıurfaspor’un 6 puan önünde giren Çorum FK, 1. Lig için avantajlı durumda.

36. hafta sonuçlarına göre Çorum FK 1. Lig’e yükselmeyi garantiliyor. İzmir’de Menemen FK’yi konuk edecek Çorum FK müsabakayı kazanırken Bursaspor’u konuk edecek Şanlıurfaspor puan kaybetmesi halinde 1. Lig’e yükselecek.

Çorum FK 1 puan alırsa Şanlıurfaspor mağlubiyeti Çorum takımını yeniden 1. Lig’e yükseltecek.

Bu iki grubun dışında Esenler Erokspor, Amed Sportif Aktiviteler, Anagold 24Erzincanspor ve Ankaraspor play-off eşiğinde.

Sivas Belediyespor, Bayburt Özel İdarespor ve Tarsus İdmanyurdu’nun ligden düştüğü grupta son 3 haftada bir takım daha lige veda edecek.

Kırmızı Grup

Kırmızı Grup’ta Kocaelispor, en yakın rakibi Bucaspor 1928’in 6 puan, İskenderunspor’un ise 7 puan önünde bulunuyor.

Kocaelispor, Etimesgut Belediyespor ve Bucaspor 1928’i yenerek puan kaybetmesi durumunda geçen sezon veda ettiği 1. Lig’e geri dönecek. Kocaelispor’un rakiplerinin alacağı sonuçlara göre yarın bir beraberlik bile yeterli olacaktır.

1461 Trabzon FK, Bitexen Vanspor FK ve Ankara Demirspor grupta play-off eşiğinde.

Pazarspor ve Baynet İnşaat Balıkesirspor’un lige veda ettiği kümede, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hakları dondurulan Kırmızı Küme grupları Adıyaman FK ve Diyarbekirspor’un ligden çekilmesi kabul edildi.

habergurgentepe.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu