Haber

Kocaeli Çevre Master Planı hazırlıkları başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kent Politikaları ve Araştırma Merkezi “ŞURA” bugüne kadar gerçekleştirdiği çalıştayların ardından çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kocaeli Çevre Master Planı’nın ilk değerli adımı olan “Çevre Meclisi ve Çalıştayı” 02 Kasım 2021 tarihinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Geniş katılımla gerçekleştirilen çalıştayın sonuç raporunun açıklanmasının ardından SURA Çevre ve Şehircilik Politika Kurulu temsilcileri, Çevre Master Planını hazırlamak üzere ilk toplantısını gerçekleştirdi.

KOCAELİ ÇEVRE MECLİSİ VE ATÖLYESİ

Kocaeli Çevre Şurası ve Çalıştayı’nda; “İklim Değişikliğinin Azaltılması”, “İklim Değişikliğine Uyum”, “Yerel Ulaşım”, “Sürdürülebilir Arazi Kullanımı İçeren Kentsel Yeşil Alanlar”, “Doğa ve Biyoçeşitlilik”, “Hava Kalitesi”, “Çevresel Gürültü ve Titreşim Kalitesi”, “Atık Üretimi ve Yönetim”, “Su ve Atıksu Yönetimi”, “Eko İnovasyon ve Sürdürülebilir İş”, “Enerji Performansı”, “Entegre Çevre Yönetimi” ve “İzmit Körfezi” olmak üzere 13 farklı başlık altında odak küme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

KOCAELİ ÇEVRE MASTER PLANI

Kocaeli’nin kendi özelinde sahip olduğu tüm çevresel faktörler analiz edilmekte ve bu doğrultuda; Kocaeli Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nın Sıfır Karbon, Döngüsel Ekonomi, İklim Değişikliği, Direnç ve Uyum, Sağlık ve Refah alt başlıkları çerçevesinde bir bütün olarak ele alındığı Master Plan çalışmasının, 6 ayda tamamlandı.

GENİŞ İLİŞKİLİ TOPLANTI

Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli Sanayi Odası, MARKA, AFAD İl Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Müdürlüğü Bayındırlık Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Denetim Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Kent Konseyi’nden İşler, İmar Temsilcileri katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu