Haber

Adana’da Zorla Çocuk Evlendirmelere Karşı Bilgilendirme Eğitimi Düzenlendi

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, aile tarafından zorla yapılan çocuk yaşta evliliklere ilişkin farkındalık ve bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Hem hata hem de insan hakkı ihlali olan zorla çocuk yaşta evliliklere ilişkin, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Erken ve Zorla Evlilikler ve Kadın Sağlığı” eğitimi düzenlendi.

19 Mayıs İlçesi’nde açılan Adana Kadın Yaşam Merkezi’nde kadınlara yönelik eğitimler, Adana Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında kurulan Türk Mozaik Vakfı ve Sivil Topluma Destek Vakfı (STDV) tarafından veriliyor. , Kadın Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) ve Kadın Koalisyonu. da desteklendi.

Çocuk ve Evlilik Nedir?, Erken ve Zorla Evlendirme Nedir?, Türk Ceza Kanunu’nda Erken Evlilik, Dünyada ve Türkiye’de Erken Evlilikler, Erken Evlilik, Adana’ya bağlı Yüreğir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim Birimi personeli tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü. Yaş Evliliğinin Sebepleri ve Analiz Önerileri Nelerdir? başlıklar tartışıldı.

Eğitimde ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı çalışanı tarafından kadın sağlığı ve cinsel sağlık konusunda detaylı bilgiler verildi.

Eğitimde, çocuk yaşta evlilikler ve ergenlik çağındaki gebelikler; Anne ve bebek ölümleri, düşük, erken doğum, zor doğum, hamilelikte bebekte büyüme geriliği, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve doğum sonrası sorunlar başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olduğu vurgulandı.

Eğitimde ayrıca, Adana Kadın Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) yöneticileri ile 19 Mayıs İlçesi Adana Kadın Yaşam Merkezi’ndeki profesyonel personelin verdiği hizmet ve çalışmalar da anlatıldı.

Son olarak kadınlara yönelik şiddet ve kadın sağlığı konulu broşürler dağıtıldı. Eğitim soru-cevap etkinliğiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu