Sağlık

Demircan: “Memurlar Siyasi Birlikler Nedeniyle Bu Durumda”

Demokratik Sağlık Sen Başkanı Togan Demircan, 20 yıldır kendilerini temsil eden iki sendika nedeniyle bugün memurların yoksulluk sınırının altında maaş aldığını söyledi.

Bu durumda geçim sıkıntısı çeken memurların durumunda en büyük payın olduğunu belirten Togan Demircan, “Siyasi kamu sendikacılığı sayesinde, bu iki sendika tarafından temsil edilen ve şimdiki ve önceki dönemde yetkilendirilen memurlar, Toplamda yirmi yılı aşkın bir süredir bugün yoksulluk içindeler, eşiğin altında, açlık eşiğinin üstünde aylık maaş alıyorlar, ek iş yapmazlarsa geçimlerini sağlayamıyorlar. Kimin sayesinde? “Siyasi sendikalar sayesinde, “dedi.

Demokratik Sağlık Sen Başkanı Togan Demircan, 20 yıldır kendilerini temsil eden iki sendika nedeniyle memurların bugün yoksulluk sınırının altında maaş aldığını söyledi.

Bir başka düşüncesini ise “Yazık, bir sendika başka bir sendikanın örgütlenmesini engellemeye çalışıyor” şeklinde ifade eden Demircan, “Geçen yıl aralık ayında siyasi sendikaların maharetiyle sendika üyelerine yüzde iki ya da daha fazla toplu sözleşme ikramiyesi verildi. hizmet kollarında daha fazla üyeye sahip olanlar ile yüzde ikiden az üyeye sahip olanlar.Toplu sözleşme primi adı altında sendika üyelerini ayrıştırarak Gazi Meclisi’nin hukuka, uluslararası anlaşmalara ve anayasamıza aykırı bir yasa çıkarmasına sebep oldular. Bu durumu o gün olduğu gibi bugün de üzüntüyle kınıyoruz.Birkaç sendikanın siyasi partileri araç olarak kullanarak demokrasinin beşiği olan sendikalara karşı antidemokratik bir uygulamaya başlaması kabul edilemezdi ve kabul etmedik. Dünyada eşi benzeri olmayan “sendika aidatlarının hazine tarafından ödenmesi” yine bu sarı sendikaların eseridir. Özellikle bizim gibi sendikalı bir kamu görevlisinin kendi aidatını ödemesi gerekmektedir. Maliye Bakanı, “tasarruf tedbirleri”nden sık sık bahsettiği bir dönemde sendikaların kasasına milyonlarca lira aktarıyor. “Bu cümlenin sonunda Demokratik Sağlık Sen olarak haklı talebimizi yineleyelim ve her üyemizin kendi sendika aidatını ödemesini istediğimiz irademizi ifade edelim” dedi.

Toplu Sözleşme İkramiyesi Artık Tüm Sendika Üyelerine Eşit Ödenecek

Demircan sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün Anayasa Mahkemesi bu haksız uygulamayı iptal etti. Böylece sendika tercihi üzerindeki dayatma ortadan kalktı. 2024 yılına kadar 3 ayda bir ödenen ve bu yıl her ay ödenmeye başlanan sözde toplu sözleşme ikramiyesi artık tüm sendikalı kamu görevlilerine eşit olarak ödenecek, böylece bir büyük başkanlık oyunu daha boşa çıkmış oldu. Hileleri boşa çıkan soylu liderler, bu kez Anayasa Mahkemesi’ne ve diğer sendikalara hakaret etme cesaretini gösterdi. Hatta bir sendika temsilcisi ………..”sendika benzeri yapılar” dedi. Vallahi sendikacı yapıdasınız. Sendikalı yapı olmasaydı bugün sadece sağlık sektöründe elliden fazla sendika olmazdı. On yıl önce baraj uygulamasına karşı çıkanların şimdi oybirliğiyle iptal edilen baraj uygulamasını eleştirdiklerini görüyoruz, birbirinizden hiçbir farkınız yok. Siyasi kamu sendikacılığı sayesinde, içinde bulunduğumuz ve önceki dönemde yetkilendirilen ve bu iki sendika tarafından toplam yirmi yılı aşkın süredir temsil edilen memurlar, bugün yoksulluk sınırının altında, açlık sınırının üzerinde maaş almakta ve ek iş yapmazlarsa geçimlerini sağlayamazlar. Kimin sayesinde? “Siyasi sendikalar sayesinde”

Yıllardır bu sendikalara aidat ödeyen emeklilerin durumu ne olacak?

Demircan, açıklamasında emeklilerin durumuna değinerek, “Peki ya emekliler? Yıllardır bu sendikalara aidat ödeyen emeklilerin bu duruma gelmesinin sebebi biz miyiz? Memurlar güzel telaffuzlarla kaybettiler ve kaybetmeye de yıllardır devam ediyorlar. Memurlarımızın refahı ancak siyasallaşmamış sendikalar tarafından temsil edildikleri ve grevle toplu sözleşme hakkının elde edildiği bir dönemde kendilerini bulacaktır.
Her fırsatta demokrasiden bahseden, sendikal özgürlüklerden bahseden, ancak uygulamada tek olma özlemi duyan siyasi sendika temsilcilerine tavsiyemiz, beyhude işlerden vazgeçmeleri ve demokrasiye zarar veren taraf olmamalarıdır. Hangi sendikaya üye olsunlar. “3600 ek göstergenin, enflasyon altında ezilen memur ve emeklilerin mali ve sosyal hak kayıplarının, 5510’uncu maddeden kaynaklanan mağduriyetlerin ve çalışma hayatında yaşanan diğer zorlukların telafisi için çaba sarf etmeleri gerekiyor” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

battalgazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu