Haber

İnegöl’de 4 yılda 31 bin ton atıkla gelecek kurtuldu

BURSA (İGFA) –İnegöl Belediyesi, çağımızın en büyük sorunu olan doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı konusunda 2019 yılında değerli bir adım atarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine’nin başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında Bursa’nın ilk Sıfır Atık Ofisi’ni kurdu. Erdoğan.

4 YILDA ELDE EDİLEN KAZANIMLAR KAMUOYUNLA PAYLAŞILDI

İnegöl Belediyesi, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü nedeniyle sıfır atık ve geri dönüşüme dikkat çekmek ve bu alanda yapılan çalışmaları kamuoyuna duyurmak için bir billboard çalışması gerçekleştirdi.

4 yılda elde edilen başarıların tek tek sıralandığı tasarımda, ilçe halkına da desteklerinden dolayı teşekkür edildi. Çalışmada 4 yılda 31 bin ton atık toplandığı ve bu atıklarla birlikte; 255 bin ağaç, 2 milyon kg sera gazı, 100 bin varil petrol ve 100 milyon kwh elektrik tasarrufu sağlandığı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, çağımızın en büyük sorunu olan doğal kaynakların bilinçsiz kullanımının maalesef ekosistemi tükettiğine ve havada, toprakta ve suda atıkların birikmesine neden olduğuna dikkat çekti.

Bu noktada kaynakların tükendiği için doğal yaşamın büyük tehlike altında olduğuna işaret eden Lider Taban, “Daha sağlıklı bir gelecek için kamu kurumlarında ve eğitim kurumlarında düzenlenen eğitimlerle birlikte toplanan atık miktarında artış gözlendi. Kurum olarak 2019 yılında Bursa’nın ilk sıfır atık ofisini açtık. temizlik ve geri dönüşüm atıklarının kendi bünyemizde toplanması. Bu kazanımlar geleceğe taşınan değerler olarak kayıtlara geçmiştir. Tabii bunu yaparken de vatandaşlarımızın projeye katkısı ve desteği büyüktü. Şehir olarak bu tablonun ortaya çıkmasını sağladık. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“GELECEĞE GÜZEL BİR MİRAS BIRAKIYORUZ”

4 yıllık bilgileri kamuoyu ile paylaşmak ve elde edilen sonucu görmek için bir billboard çalışması yaptıklarını hatırlatan Lider Taban, “Vatandaşlarımız bu çalışmaların sonuçlarını görsün ve bilsin istedik. Bu şekilde daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor ve sıfır atık projesine katkı sağlamayanlar buradan görüp bir temel atabilirler. Bakın 4 yılda 31 bin ton atık topladık. Bu atıklar vatandaşlarımızın kaynağında geri dönüşümü sayesinde toplandı. Çöp dışındaki geri dönüştürülebilir atıkların gruplarımız tarafından farklı şekilde toplanması ve uygun şekilde bertaraf edilmesi ile oluşmuştur. Sonuç olarak 4 yıllık emekle 255 bin ağacı geleceğe taşıdık. Yani geri dönüşüme katkı sağlayarak 255 bin ağacın kesilmesini engelledik. 2 milyon kg sera gazı, 100 bin varil petrol ve 100 milyon kwh enerji tasarrufu sağladık. Bunlar küçümsenecek rakamlar değil. İnegöl olarak geleceğe güzel bir miras bıraktık. Devam eden çalışmalarımızla pes etmeye devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu