Sağlık

Su akışının azalması tehdit oluşturuyor! Bulaşıcı hastalıklar uzmanı uyardı…

Tatlı su eksikliği ishal faktörlerinin çoğalmasına zemin hazırlıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, barajlarda akış hızının azalmasının ishal gibi bağırsak sağlığını tehdit eden birçok hastalığı da beraberinde getirdiğini vurguladı.

TEMİZ SU KAYNAKLARINDA BİLE TEHLİKE VAR!

Ayşin Kılınç Toker, temiz olduğu düşünülen su kaynaklarında dahi ishal etkenleriyle karşılaşılabileceğine dikkat çekti. Yağışların az olması ve su kaynaklarının yenilenmemesi nedeniyle barajlarda debide azalma meydana geldiğinde ishal faktörlerinin çoğalması için daha fazla fırsat oluştuğunu belirtti. Bu dönemde solunum yolu enfeksiyonlarının artmasına rağmen özellikle çocuklarda ishal vakalarının ağır seyretmeye devam ettiğini belirtti.

BİREYSEL KORUMA ŞART!

Toker, salgından korunmanın öncelikle kişisel korunmayla mümkün olduğunu vurgulayarak, “Hava ve yağış koşullarını değiştiremeyiz, bu nedenle bireysel korumaya odaklanmalıyız.” Temiz ve havalandırılmış mekanların tercih edilmesinin yanı sıra toplu alanlarda maske kullanımına, okullarda ve toplu alanlarda el hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Sağlıklı beslenmenin ve yeterli güneş ışığı alımının da vücut direncinin artmasına yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu